Statytojus gąsdinančio infrastruktūros plėtros mokesčio Alytuje nebus

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus Lietuvos Respublikos savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymui, Alytaus miesto savivaldybė sulaukia prašymų sudaryti infrastruktūros plėtros sutartis.

Balandžio mėnesį Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta Alytaus miesto savivaldybės infrastruktūros plėtros komisija, kuri įpareigota priimti sprendimus, susijusius su Lietuvos Respublikos savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymu bei prašymais dėl savivaldybės infrastruktūros plėtros sutarčių pasirašymo.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės,  dar praėjusių metų pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu buvo nustatytas nulinis Alytaus miesto savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos tarifas, kuris galioja ir dabar, todėl įmoka nėra skaičiuojama. 

P. Raškauskienės teigimu, prieš keletą dienų vykusio Alytaus miesto savivaldybės infrastruktūros plėtros komisijos posėdžio metu, atsižvelgiant į minėto įstatymo 8 straipsnio 3 dalį, kurioje sakoma, kad savivaldybės infrastruktūros plėtros sutartis sudaroma, kai planuojama statyti naują ir (ar) rekonstruoti esamą pastatą, kitą inžinerinį statinį, kuris nėra savivaldybės infrastruktūra, ir (ar) esamą inžinerinį statinį rekonstruoti į pastatą, kuriems naudoti reikalinga savivaldybės infrastruktūros plėtra, bei įvertinusi, kad prisijungimas prie esamos infrastruktūros nėra infrastruktūros plėtra ir atsižvelgdama į UAB „Dzūkijos vandenys“ išduodamas technines prisijungimo prie esamų tinklų sąlygas, nutarė nesudaryti savivaldybės infrastruktūros plėtros sutarčių su statytojais, kurie jungiasi prie esamos savivaldybės infrastruktūros, taip pat nesudaryti infrastruktūros sutarčių ir su individualių vienbučių namų statytojais.

„Šiuo metu Alytaus miesto savivaldybėje visa teritorija yra neprioritetinės infrastruktūros plėtros, todėl savivaldybė neįsipareigoja infrastruktūros įrengti, tai gali padaryti iniciatoriai savo lėšomis, pasirašę su savivaldybe infrastruktūros plėtros sutartį“, – teigia Miesto ūkio skyriaus vedėja P. Raškauskienė.

Už įrengtą savivaldybės infrastruktūrą iniciatoriui gali būti grąžinama dalis investuotų lėšų, kai prie jos jungsis nauji vartotojai ir sumokės infrastruktūros plėtros įmoką, tuo atveju, jeigu ji bus pakeistas jos tarifas. 


AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą