Viešbučiuose ir furšetuose grąžinamas savitarnos principas

Viešojo maitinimo įstaigoms, išskyrus vaikų ugdymo įstaigas, leidžiama taikyti savitarnos principą ir lankytojams patiems įsidėti maisto, tačiau būtina laikytis saugaus atstumo, aprūpinti lankytojus apsaugos priemonėmis ir laikytis kitų prevencinių koronaviruso (COVID-19) plitimo reikalavimų.

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Keičiamasis teisės aktas iki šiol draudė viešojo maitinimo įstaigoms taikyti savitarnos principą ir lankytojams patiems įsidėti maisto. Tačiau tai sukeldavo nepatogumų viešbučių, furšetų  ir panašaus maitinimo tipo  organizavimo sektoriams. Todėl pakeitimu nustatomi saugos reikalavimai, kuriuos taikant, švediško stalo maitinimo būdas užtikrins saugumą, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą.

Viešojo maitinimo įstaigos, organizuojančios maitinimą, kai lankytojai patys įsideda maisto, – viešbučių ir furšetų organizavimo sektoriai privalo užtikrinti, kad lankytojai būtų maitinami pagal iš anksto sudarytą grafiką, siekiant išlaikyti bent 1 metro atstumą tarp žmonių ir 2 metrų atstumą tarp stalų. Taip pat svarbu, kad viešojo maitinimo įstaigoje lankytojams būtų prieinamas pakankamas kiekis dezinfekcinių, taip pat asmens apsaugos priemonių.

Bendro naudojimo reikmenis, įrangą ir stalo įrankius lankytojai gali liesti tik vienkartinėmis pirštinėmis.

Savitarnos stalas turėtų būti apsaugotas nuo galimos taršos per orą – indai turėtų turėti dangčius arba skydelius. Kiti galimi variantai – indų atskyrimas sienelėmis, maisto fasavimas porcijomis arba maistą turėtų įdėti restorano darbuotojai.

Su OV sprendimu galite susipažinti ČIA.

SAM Spaudos tarnyba

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą