Alytaus rajono kapinėse pastatyti kolumbariumai

 

Nuo šiol Alytaus rajono kapinėse urną su kremuotais žmogaus palaikais galima laidoti kolumbariumo nišoje. Savivaldybė kolumbariumus pastatė dviejose didžiausiose rajono kapinėse Simne ir Dauguose.

Kolumbariumų priežiūros ir aptarnavimo paslaugą teiks savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“. Savivaldybės taryba patvirtino urnos su kremuotais žmogaus palaikais laikymo kolumbariumuose kainas. Surinktos lėšos bus naudojamos kapinių ir kolumbariumo infrastruktūros priežiūrai.
Atskira kolumbariumo niša kainuos 400 Eur. Joje bus galima patalpinti mirusiųjų, kurie yra susiję giminystės ryšiais, palaikų urnų tiek, kiek joje jų telpa.

Urnos su palaikais laikymo bendroje nišoje kaina 100 Eur, joje galima bus talpinti ne daugiau kaip 4 urnas su palaikais mirusių asmenų, kurie gali būti nesusiję jokiais ryšiais. Jų dydis negali viršyti 20 cm x 20 cm x 40 cm.

Įrašą apie mirusįjį ant nišą dengiančios akmens plokštės turės įrašyti joje urną laikantys asmenys savo lėšomis. Vardai ir pavardės, gimimo ir mirties datos turės būti užrašyti klijuojamomis raidėmis aukso spalvos, vienodo dydžio nustatytu šriftu.

Kolumbariumų atskiros nišos akmens plokštėje bus leidžiama pavaizduoti religinius tikėjimo simbolius. Tačiau prie sienelių pagrindo negalima bus tvirtinti vazų, žvakidžių, dirbtinių gėlių ir kitų elementų, ant nišos akmens plokštėse kalti, klijuoti ar kitaip tvirtinti nuotraukas, atvaizdus, užrašus. Draudžiama dėti gėles, kitus daiktus ant praėjimo tako prieš kolumbariumą.

Informaciją apie palaikų laikymą kolumbariumuose teiks seniūnija, o dėl urnos patalpinimo prašymą reikia pateikti seniūnijos seniūnui.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą