Puvočiuose prie Merkio upės vaikai mokėsi plaukti sportine baidare

 

Varėnos rajone Puvočių stovykloje daugiau nei šimtas vaikų atostogavo plaukdami sportinėmis baidarėmis Merkio upe.
Baidarių slalomo klubų organizuojamos bei baidarių ir kanojų irklavimo federacijos remiamos stovyklos yra puiki vaikų atostogų vieta ir vienas įdomesnių iššūkių vaikams.
Ne vienas vaikas pirmą kartą išbandė sportinę baidarę ir trenerių pagalba mokėsi valdyti jas. Savo naujuosius įgūdžius vaikai pademonstravo stovyklos pabaigoje vykusiose varžybose. Tėveliai atvykę į stovyklą varžyboms palaikė savo vaikus ypač entuziastingai. Įveikus trasą vaikų akys žibėjo ir emocijos liejosi per kraštus.
Naujokai stovykloje treniravosi kartu su klubuose besitreniruojančiais vaikais. Bendros treniruotės mažiesiems buvo ypač naudingos. Iš vyresniųjų vaikai išmoko daug. Greta baidarių slalomo pamokų vaikai kasdien turėjo vis naujų veiklų nuo malkų ruošimo iki orientavimosi varžybų ir estafečių. Antrus metus iš eilės stovykloje dalyvaujanti Eglė iš Kauno džiaugėsi, kad „stovykloje visada yra veiklos ir netgi yra maža laisvo laiko“.
Paskutinę stovyklos dieną visi vaikai varžėsi atvirojo Lietuvos jaunių ir vaikų baidarių slalomo čempionato varžybose. Stovykloje pramokę valdyti sportinę baidarę jaunieji meistrai varžėsi atskiroje jaunųjų startų grupėje. Stipriausieji baidarininkai varžėsi keturiose amžiaus grupėse baidarių ir kanojų vyrų ir moterų klasėse bei trijų baidarių komandinėse varžybose 3 x K1.
Jaunių čempionais individualiose rungtyse tapo Kipras Talačka baidarių K1 ir kanojų C1 vyrų klasėse ir Kamilė |Petrauskaitė baidarių K1 ir kanojų C1 moterų klasėse. Komandinėje 3 x K1 vyrų rungtyje triumfavo Matas Varslavėnas, Aurimas Kuodis ir Gustas Malakauskas. Matas Varlavėnas pelnė sidabro medalį individualioje K1 vyrų klasėje, o Aurimas Kuodis bronzos medalį toje pačioje baidarių klasėje ir sidabro medalį kanojų C1 vyrų klasėje. Dominyka Abromavičiūtė laimėjo antrąją vietą K1 moterų baidarių klasėje ir bronzos C1 kanojų moterų klasėje. Komandiniame moterų plaukime aukščiausius apdovanojimus pelnė latvės, o Bartė Žiliukaitė, Ingvilė Middtun bei Veronika Šalaševičiūtė užlipo ant nugalėtojų pakylos antrosios vietos.
Sekančiais metais birželio pabaigoje baidarių slalomo klubai organizuos tradicine tapusią stovyklą Puvočiuose ir kvies vaikus įdomiai ir naudingai stovyklauti gamtoje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą