Naminė pica ant grilio: greitai pagaminama, traški, dūmais kvepianti su daug tįstančio sūrio
Kai lauko temperatūra kyla, o termometro stulpelis šokteli aukštyn, mažiausiai norisi dar papildomai kaitinti virtuvę įjungta orkaite. Tuo tarpu gaminimas gryname ore – visai kas kita. Ant grilio galima kepti ne tik šašlykus, žuvį ar baklažanus, bet ir picą! Naminė, traški, dūmais kvepianti pica su tįstančiu sūriu ir atšaldyta „Pepsi“ – tai tobulo vasaros vakaro scenarijus. Ir gera žinia ta, kad jį gali susikurti kiekvienas. Pagal šį receptą picą išsikepsite patys greičiau, nei ją atvežtų kurjeris.
Iškepti picą ant grilio galima greitai ir paprastai iš šaldytos tešlos. Rezultatas tikrai nustebins: pica bus dar skanesnė nei kepta orkaitėje! Ant grilio iškepusi pica primins picerijos krosnyje ruoštą – su traškia plutele ir apetitą žadinančiu dūmo aromatu. Ingredientus lengvai pritaikysite pagal savo skonį, o šis ant grilio kepamos naminės picos receptas – tiesiog nuodėmingai gardus. Įspėjame: picos gerbėjai atsidurs tarsi devintame danguje.
Picai ant grilio reikės (2–3 porcijoms):
Padui:
250–300 g šaldytos picos tešlos (atitirpintos), alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
150–200 g tarkuotos mocarelos arba kito gerai besilydančio sūrio, smulkint kumpio, pievagrybių griežinėlių, svogūnų žiedų, alyvuogių, šviežių špinatų.
Padažui:
3–4 šaukštų pomidorų padažo (tyrės ar trintų konservuotų pomidorų), 1 skiltelės česnako (tarkuoto), žiupsnelio džiovinto raudonėlio arba baziliko, druskos, pipirų pagal skonį, 150 ml „Pepsi“.
Naminės picos gaminimas:
Įkaitinkite grilį. Jei naudosite anglies grilį, palaukite, kol žarijos pasidengs pelenais. Neturintiems grilio akmens, picą puikiai galima išsikepti ir ketaus keptuvėje. Iš tešlos suformuokite padą. Patepkite alyvuogių aliejumi abi puses. Pirmiausia kepkite picos padą apie 2–3 min. Kepkite be įdaro, kol apačia lengvai apskrus. Apverskite padą ir aptepkite jį padažu, ant jo uždėkite įdarą – sūrį bei kitus ingredientus. Kepkite dar 4–6 min., kol sūris išsilydys, o pado tešla taps traški ir pilnai iškepusi. Prie karštos picos kaip niekas kitas tinka atsigaivinti atšaldyta „Pepsi“.
Putojantis šerbeto kokteilis su „Pepsi“
Tai gaivus, nostalgiškas ir saldus gėrimo-deserto derinys, kuris tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Puikus pasirinkimas vasaros vakarėliui, piknikui ar desertui po grilio.
Reikės (2 porcijoms):
2–3 kaušelių braškinio šerberto, 300 ml „Pepsi“, ledo kubelių, šviežios mėtos – papuošimui.
Šerbeto kokteilio gaminimas:
Į dvi aukštas stiklines įdėkite po 1–1,5 kaušelį šerbeto. Jei norisi, įmeskite po kelis ledo kubelius. Lėtai užpilkite šaltą „Pepsi. Papuoškite mėtos šakele. Šerbeto kiekį galima reguliuoti pagal skonį: įdėjus jo daugiau kokteilis bus tirštesnis, saldesnis, mažiau – lengvesnė, gaivesnė gėrimo versija.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra