Kas norite pasivaikščioti Vidzgirio raguvomis?


Asociacija „Olita-Orany“ kviečia pasigrožėti žiema ir kartu žygiuoti į Alytaus pietinėje dalyje esantį Vidzgirio botaninį draustinį jau šį šeštadienį.
Nuo seno šios įspūdingo reljefo vietovės naudotos krašto gynybos, o ne floros pažinimo tikslams. Prieš tūkstantį metų piliakalniai saugojo nuo nekviestų svečių, tačiau nedaugelis žino apie greta įkurdintą ketvirtąjį Alytaus fortą, kuris neblogai išlikęs iki mūsų dienų.
Nors pagrindinis žygelio tikslas – noras įbristį į ta pačią upę – Kirmijos upelį. Jo raguvos išvartomis jau esame brovęsi (tokį judėjimo būdą pavadinti pasivaikščiojimu nėra tikslu), tačiau argi malonumų būna per daug!? Žygiuosime stačiais ir šaltiniuotais Kirmijos upelio šlaitais, užkopsime ant Radžiūnų piliakalnio (gal užsuksime vieną didžiausių Lietuvos maumedynų).
Žygio sudėtingumas – 6 iš 10 balų (raižytas reljefas, medžių išvartos, šaltiniuotas gruntas, upelio įveikimas rąstu arba briste).
Būtina žygeiviški (ar guminiai) batai ir apranga (bus kur išsitepti). Dėl viso pikto įsimeskite porą atsarginių kojinių, o jeigu mėgstate maudytis ir drabužių.
Planuojamas atstumas apie 10 km (tačiau apie 3 km iš jų kalvota ir raižyta vietove.) Pradžia prie Alytaus technikos mokyklos (Santaikos g. 30, 92QJ+6G Alytus), sausio 19 d. 11.19 val.
Trukmė ~ 4 valandos.
Daugiau informacijos https://www.facebook.com/oo.projektas/


„Olita-Orany“. informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą