Esu scenos žmogus – kai esu joje, gyvenu tik dėl žiūrovų

Balandžio 1-ąją vienintelis Baltijos šalyse tokio mąsto romų ansamblis „SARE ROMA“ lankysis Alytuje bei džiugins alytiškius išskirtiniu koncertu. Naudodamiesi proga kalbiname grupės lyderį charizmatiškąjį IŠTVANĄ KVIK.

Ištvanai, visų pirma į akis krenda didžiulis Jūsų išvaizdos skirtumas – pažiūrėjus prieš kelerius metus išleistus video klipus, atrodo, laiko dėsniai Jums negalioja – esate sulieknėjęs, pajaunėjęs. Kodėl nutarėte mesti svorį? Dėl sveikatos, grožio, o galbūt judėti scenoje buvo sunku?

Na, yra toks pajuokavimas, kad gero žmogaus turi būti daug, o aš tikrai esu didelės geros širdies, todėl anksčiau neitin ir pergyvenau, kad manęs yra daugiau, negu kad televizijos formatas reikalauja. Bet kartą susimąsčiau – juk esu scenos žmogus. O scenoje viskas turi būti gražu – ir jausmas, ir energija, ir garsas, ir vaizdas. Tiek iš savo kolektyvo, tiek iš aptarnaujančių technikų aš reikalaujo maksimumo jų darbe, lygiai taip pat ir sau iškėliau reikalavimus – juk visada maloniau žiūrėti į gerai atrodantį atlikėją. O antsvorį numesti reikėjo dėl visų išvardytų priežasčių – lieknas žmogus ir sveikesnis, ir gražesnis, ir judėti daug lengviau – o mes scenoje tikrai nestovime kaip stulpai, nes mūsų būdas, kraujas, muzikos pajautimas, emocijos verčia judėti.

Kaip jaučiatės dabar ir kaip jautėtės turėdamas didelį antsvorį?

Žinoma, dabar jaučiuosi daug geriau. Jaučiuosi lengvesnis. Ir gražesnis, išties gaunu dar daugiau dėmesio iš moterų pusės, kas tikrai malonu, labai malonu (juokiasi). O ką? Man visos moterys – kaip gėlės, kiekviena vis kitokia, graži, paslaptinga. O kad ji žydėtų – turi turėti šalia gerą vyrą. Tikiu, kad dauguma turi gerus vyrus savo namuose, bet, būdamas ant scenos, visada stengiuosi pasakyti, kokios jos visos yra žavios!

Ar tekę Ištvanui ir grupės nariams būti Alytuje anksčiau? Ką galėtumėte pasakyti apie mūsų miestą?

Taip, žinoma, esame buvę. Ir todėl mes ir grįžtame! Alytuje šilti žmonės, geri. Visada labai šiltai esame priimami, visada labai malonu pas jus atvažiuoti. Ir dar pasakysiu – aš be galo gėriuosi visomis tarmėmis. Man taip gražu! Kai susitinku žemaitį, dzūką, suvalkietį, aukštaitį - visuomet prašau, kad nors kiek pakalbėtų tarmiškai – mažai ką suprantu, bet vistiek – taip gražu!

Kokias dainas išgirs ir šokius išvys alytiškiai, balandžio 1-ają apsilankę „Sare Roma“ ir Ištvano Kvik koncerte? Ko palinkėtumėte alytiškiams?

SARE ROMA scenoje ne šiaip sau koncertuojame, mes su kiekvienu kūriniu kuriame spektaklį - su atitinkamomis šviesomis, garso efektais, šokiais, skirtingais kostiumais. Todėl mūsų pasirodymas nėra vien koncertas. Dalyvauja muzikantai, dainininkai, šokėjos, iš viso 8-10 žmonių ansamblis. Skambės pačios gražiausios, pačios jautriausios SARE ROMA dainos – ir tradicinės romų, ir lietuvių kompozitorių. Net nežinau, kaip apibūdinti mūsų pasirodymą – mes scenoje tiesiog gyvename, išgyvename tai, ką jaučiame, ir visa tai atiduodame jums – mūsų žiūrovams ir klausytojams. Labai visus kviečiu. Jūs mums esate brangūs. Ir, tiesą sakant, iš tiesų jau labai jūsų pasiilgome!
O ko palinkėti? Linkime jums tik gerų, gražių emocijų, pozityvumo gyvenime ir didelės „čigoniškos“ aistros ir užsidegimo visuose jūsų gyvenimo momentuose!


Organizatorių informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą