Nuotraukos autorius: „Gamink su Audrone“

Obuolių pyragas su trupinių kepure: receptas, kuriuo verta dalintis

Obuolių šiemet išties nemažai. O kai yra obuolių, tai ir pyragas prašyte prašosi kepamas.

Šįsyk iškepiau kiek pagerintą obuolių pyragą, su trupinių kepurėle.

Labai jau gardus gavosi tas obuolių pyragas: drėgnas, nesprangus, o ir trupinių kepurė labai tiko.

Tai ir dalinuosi gardaus obuolių pyrago receptu, tikiuosi, kad jis jums patiks.

Obuolių pyragas su trupinių kepure

Reikės:

3-4 obuolių,

4 kiaušinių,

100 g cukraus,

100 g sviesto (tirpinto),

3 v. š. grietinės,

180 g miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

1 a. š. vanilinio cukraus.

Trupinių kepurei reikės:

70 g sviesto,

70 g miltų,

70 g miltelinio cukraus (pudros),

2 v. š. kokosų drožlių (nebūtinai).

Kaip gaminti 

Plaktuvu suplakiau kiaušinius su cukrumi, supyliau tirpintą sviestą, įdėjau grietinę ir išmaišiau.

Persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi subėriau į masę. Išmaišiau.

Obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais ir įmaišiau į masę.

Trupiniams skirtus produktus sutryniau pirštais, taip gavosi trupiniai.

Į kepimo formą (24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, supyliau masę su obuoliais ir subėriau ant viršaus trupinius.

Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 45 min.

P. S. Turėkite kantrybės ir leiskite pyragui atvėsti – tuomet geriau ir pjaustysis.

„Gamink su Audrone“

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą