Sveiki ir gardūs pusryčių keksiukai su granola ir bananų miltais

Kol vieni pabudę renkasi jogurtą, aš mėgaujuosi keksiukais. Kas sakė, kad pusryčiams negalima jų valgyti? Aš sakau, kad galima! Ypač jei jie pagaminti iš granolos (traškių javainių), kuriuose daug skaidulų, nepridėta cukraus ir jie be glitimo.

O kvietinius miltus pakeiskite bananais, kurie turi daug kalio ir geležies, be to, yra puikus kalcio šaltinis.

Pusryčių keksiukai su granola ir bananų miltais 

Reikės:

2 prinokusių bananų

2 kiaušinių

3 v. š. kokosų aliejaus

6 v. š. agavų sirupo (galima naudoti ir datulių sirupą)

1 puodelio granolos (rinkausi be glitimo)

1 puodelio bananų miltų

1 a. š. kepimo miltelių

1/4 a. š. malto cinamono

Kaip gaminti

Išplakite kiaušinius su agavų sirupu. Į mišinį dėkite sutrintus bananus, ištirpintą kokosų aliejų. Gerai išmaišykite.

Tuomet suberkite granolą, išmaišę dėkite kepimo miltelius bei cinamoną ir maišydami po truputį berkite bananų miltus.

Gautą masę supilkite į pasiruoštas popierines keksiukų kepimo formeles.

Jeigu nenaudojate popierinių, tuomet patepkite formelę kokosų aliejumi. Ant viršaus dėl traškumo galite šiek tiek užberti granolos.

Kepkite iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol įsmeigę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą. Svarbu neperkepti, kitaip keksiukai bus sausi.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą