Naminė varškė, kuriai pagaminti tereikės dviejų paprastų ingredientų

Skaniausia varškė – naminė varškė, tikina Eglė L., mūsų receptų konkursui atsiuntusi patarimus, kaip jos pasigaminti patiems. Tikrai nesudėtinga! 

„Viskas, ko jums reikės – 3 litrų riebesnio pieno ir 1 kilogramo graikinio jogurto. Šis jogurtas natūraliai turi rūgšties ir puikiai sutraukia pieną, todėl nebereikia naudoti citrinos ar kitokių rūgšties turinčių produktų. 

Pieną supilame į puodą, pakaitiname, kol pradės garuoti (tik nevirinam iki burbuliavimo), sudedam jogurtą, pamaišom ir laukiam, kol sutrauks. Pamatysite, kaip į paviršių pakyla sutraukti varškės gabaliukai, dar truputį pakaitinam. 

Kai iš pieno lieka žalsvas/gelsvas vandenėlis, galima nukošti. Nukošti naudojau medvilninės marlės gabaliuką ir troškinti skirtą kiaurą puodą (galima naudoti įprastą koštuvą, bet man taip patogiau).

Palikus per naktį varvėti, varškė puikiai susispaudžia – gaunasi labai skanus naminis sūris, kuri prieš tai galite pagardinti mėgstamais priedais, pavyzdžiui, razinomis, kmynais.

Skanaus!“ – palinkėjo Eglė.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą