Netradicinis šaltibarščių receptas: pasirinkimas – sveikesnis, o skonis – puikus

Vėlyvą pavasarį ir vasarą bent kartą per savaitę ant daugelio lietuvių pietų ar vakarienės stalo atkeliauja tradiciniai šaltibarščiai. 

Juos giria net ir dietistai, tiesa, vieną ingredientą jie rekomenduoja naudoti paruoštą kitaip. 

Sveikos mitybos šefė Aistė Švetkauskė dalijasi šaltibarščių receptų, kurių skonis ir sudėtis nesiskiria nuo įprastinių, bet jų maistinės savybės – dar geresnės. 

Kur paslaptis? 

Aistė išduoda paslaptį – šiai rausvai šaltai sriubai naudokite ne marinuotus burokėlius, kuriuose yra acto ir cukraus, o šviežius! 

Šaltibarščiams reikės: 

1,5 l kefyro, 

1-2 šaukštų grietinės, 

agurko, 

2 šviežių, nuluptų burokėlių, 

žaliosios citrinos, 

krapų, 

svogūnų laiškų, 

druskos, 

pipirų, 

putpelių kiaušinių, 

bulvių, 

šlakelio aliejaus. 

Pirmiausia pradėkite nuo bulvių. Nuskuskite, o jei šiemetinės, tiesiog nuplaukite. Supjaustykite skiltelėmis arba lazdelėmis, apipilkite šlakeliu aliejaus, išmaišykite ir kepkite karšto oro gruzdintuvėje.

Kol bulvės kepa, dėkite virti putpelių kiaušinius – jiems išvirti pakaks poros minučių. 

Pradėdami ruošti šaltibarščius, pirmiausia susitarkuokite šviežius burokėlius stambia, vadinamąja „burokine“ tarka. Jei burokėliai šių metų, nieko daugiau daryti nereikia, tik apibarstyti druska. Jei burokėliai praėjusių metų derliaus – apšlakstykite citrinos (gali būti ir žalioji) sultimis, pabarstykite druska. 

Pasiruoškite dubenį šaltibarščiams ir į jį sudėkite pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, šiek tiek krapų, supilkite kefyrą, grietinę ir suberkite burokėlius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais. 

Prieš patiekiant nulupkite ir perpjaukite pusiau išvirtus putpelių kiaušinius, sudėkite juos į lėkštę, o šalia pasiūlykite druska apibarstytų karšto oro gruzdintuvėje ruoštų bulvių. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą