Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai: skonis užburs nuo pirmojo kąsnelio

„Skonio“ skaitytojas Saulius P. rekomenduoja išsikepti vištienos sparnelių pagal korėjietišką receptą. 

„Šis patiekalas atperka visą gaminimo procesą – nesigailėsite nuo pačio pirmo kąsnelio. Skonis – kaip iš kinų restorano, tik geriau“, – savo pasiūlymą apibūdino jis. 

Dalijamės Sauliaus receptu – būtinai išbandykite! 

Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai 

Reikės: 

1,4 kilogramo vištienos sparnelių (galima naudoti ir kitas dalis) 

1 šaukšto jūros druskos 

2 šaukštų kapoto imbiero 

1 šaukšto česnako granulių 

pusės šaukšto maltų pipirų 

1 puodelio kukurūzų krakmolo 

aliejaus kepti 

Padažui: 

3 šaukštų pomidorų padažo 

2 šaukštų „Sriracha“ padažo (galima naudoti kitą aitrų padažą) 

¼ puodelio medaus 

¼ puodelio rudojo cukraus 

2 šaukštų sojų padažo 

2 šaukštų smulkiai supjaustyto česnako 

1 šaukšto sezamų aliejaus 

1 šaukšto sezamų sėklų (apibarstyti) 

Kaip gaminti 

Į didelį dubenį sudedame vištieną, apibarstome jūros druska, imbieru, česnako milteliais, pipirais, ir gerai ištriname. 

Išvoliojame kiekvieną vištienos gabaliuką krakmole, kad būtų padengtas lygiai. 

Į giliadugnę keptuvę įpilame aliejaus ir palaukiame, kol užvirs. Dedame vištienos gabaliukus po vieną ir kepame maždaug po 3-5 min. 

Iškepus visus gabaliukus, išgriebiame visas „šiukšlytes“ iš aliejaus. Kepame gabaliukus antrą kartą, po pora minučių (nebūtina, bet dėl to jie bus traškesni). Nusausiname aliejų ir sudedame vištieną į didelį dubenį. 

Paruošiame padažą sumaišydami visus ingredientus. Patariama jį dar pašildyti, tinka mikrobanginėje krosnelėje. Užpilame padažą ant vištienos ir apibarstome sezamų sėklomis.  

Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą