Štai ką reikia valgyti, kai karšta: ne tik skanu, bet ir labai naudinga

Lietuvą užklupus karščių bangai, svarbu išlaikyti organizmo skysčių balansą. Ir nors karštuoju metų laiku gerti norisi daugiau, organizmo atsargas galima papildyti ne vien vartojant daugiau skysčių, bet ir valgant daugiau produktų, kurių sudėtyje yra daug vandens.

Tam tikrų daržovių vartojimas karštą dieną aprūpina ne tik skysčiais, bet ir reikiamais vitaminais bei mineralais.

Suteikia vitaminų, palaiko tinkamą skysčių kiekį organizme

„Užplūdus karščiams labai svarbu papildyti organizmą skysčiais, tačiau ne visada spėjame išgerti rekomenduojamą jo kiekį. Tačiau padėti savo organizmui galime vartodami vandens gausias daržoves. Jose yra ir daugybė vitaminų, mineralų bei skaidulų, tad daržovės vasarą yra puikus lengvas, skanus ir sveikas užkandis.

Be to, šiuo metu šviežių daržovių pasirinkimas itin platus, tad kiekvienas nesudėtingai išsirinks labiausiai tinkančias jo skoniui“, – sakė Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė.

Daržovės, kuriose yra daug skysčių, gali padėti pasiekti tinkamą organizmo hidratacijos lygį, todėl karštą dieną vertą valgyti įvairiausias vaisių ar daržovių salotas, gerti iš jų pagamintus glotnučius, skanauti įvairiausias šaltsriubes arba virtas sriubas, troškinius.

Taip pat daržovės yra svarbus daugelio maistinių medžiagų šaltinis, įskaitant kalį, maistines skaidulas, folio rūgštį, vitaminus A ir C. Be to, daržovių įtraukimas į kasdienę mitybą padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, širdies ligų riziką, reguliuoja svorį, suteikia energijos.

J. Sabaitienė pateikia ir penkių daugiausia vandens turinčių daržovių sąrašą.

PLAČIAU SPAUSTI ČIA

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą