Du lengvai paruošiami skanėstai, kuriems neatsispirs nė vienas šokolado gerbėjas

„Tikriausiai pasaulyje nėra nė vieno žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs šokolado. Dabar šokolado pasiūla yra gerokai išaugusi, o šiam skanėstui keliami vis didesni reikalavimai. Parduotuvėse galima įsigyti itin kokybiško becukrio, ekologiško ar šokolado be glitimo.

Taip pat pirkėjų dėmesį atkreipia ir šokoladai su įvairiais netikėtais priedais: kriaušėmis ir migdolais, vyšniomis, karamele ir jūros druska ar mangais“, – pasakoja Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas.

Kaip teigia ekspertas, be šokolado konditerijos pasaulis neįsivaizduojamas. O prekybos tinklui kurdamas saldėsius su šiuo ingredientu didžiausia dėmesį jis skiria ne tik kokybei, bet ir skonių balansui.

„Saldumynų gerbėjams siūlome įvairiausių gaminių, kuriuose naudojamas šokoladas, tačiau vienas iš bene labiausiai vasarą praturtinančių derinių – šokolado ir šviežių uogų duetas. Iš pažiūros desertai su šokoladu gali atrodyti saldūs, bet šviežios braškės ar šilauogės suteikia tobulą balansą tarp saldumo ir gaivos“, – teigia konditeris.

Atsirado dar senovės majų laikais

Konditerijos ekspertas sako, kad šokolado istorija prasideda dar senovės majų laikais. Tiesa, tuomet šokoladas buvo geriamas. Šokolado gėrimas buvo įvairiausių tradicinių ritualų, švenčių ar sandorių užbaigimo dalis. Nors šokoladas užėmė svarbią vietą majų kultūroje, jis nebuvo skirtas tik turtingiems ir galingiems, bet lengvai prieinamas beveik visiems. Daugelyje majų namų ūkių šokoladu buvo mėgaujamasi bene per kiekvienus pietus. Majų gamintas šokoladas buvo tirštas, dažnai derinamas su aitriosiomis paprikomis, medumi.

Tuo metu senovės actekai šokoladu žavėjosi dar labiau. Jie tikėjo, kad kakavos pupeles jiems atnešė  dievai. Jie, kaip ir majai, dažnai mėgavosi įvairiausiais iš šokolado pagamintais gėrimais, tačiau actekų kultūroje šokoladu mėgautis galėjo jau aukštesnės klasės atstovai, mat kakavos pupelės buvo laikomos vertingesnėmis už auksą. Bene garsiausias actekų šokolado mėgėjas buvo imperatorius Montezuma II, kuris tariamai kiekvieną dieną gėrė šokoladą dėl jo suteikiamos energijos bei šį skanėtą naudojo kaip afrodiziaką.

RECEPTAS. PLAČIAU ČIA

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą