Ypatingu ingredientu praturtintas tortas įtiks net išrankiausiems Torto receptas

Griliažinis tortas

4 kiaušinių

500 g cukraus

400 g sviesto

200 g grietinės

250 ml grietinėlės

400 g miltų

3 šaukštų kakavos

2 šaukštelių kepimo miltelių

200 g lazdynų riešutų

citrinos sulčių

Kaip gaminti

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Kiaušinius išplakite su 250 g cukraus iki standžios masės.

Inde ant vandens garų ištirpinkite 200 g sviestą, leiskite jam pravėsti ir supilkite į kiaušinių bei cukraus masę. Įpilkite 250 ml grietinės ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.

Iš gautos masės 180 laipsnių orkaitėje iškepkite du biskvitus. Juos perpjaukite dar per pusę, kad gautumėte 4 biskvito lakštus.

Keptuvėje apkepinkite riešutus ir sutrinkite juos iki nedidelių gabalėlių. Taip pat keptuvėje išlydykite 250 g cukraus, į jį suberkite riešutus ir užpilkite plonu sluoksniu ant kepimui skirto popieriaus.

Iš grietinėlės ir 200 g sviesto suplakite standų kremą, įspauskite į jį pusės citrinos sultis. Sumaišykite su griliažo mase. Kremu pertepkite biskvitus ir jų viršų. Ant viršaus užberkite dar griliažo ir palikite sustingti 1 val.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą