Varškės apkepas su obuoliais, kuris tiks ir vietoje deserto

Varškės apkepas su obuoliais tiks ne tik pusryčiams ar vakarienei – šis lengvas ir gardus apkepas gali net atstoti desertą, ypač jei mėgstate ne itin saldžius desertus. 

Lengvai ir paprastai pagaminamas, tad išsikepkite ir pasilepinkite.  

Varškės apkepas su obuoliais 

Reikės:  

2–3 obuolių 

citrinos sulčių 

600 g varškės (pertrintos) 

4 kiaušinių  

4 v. š. cukraus (ar pagal skonį) 

žiupsnelio druskos  

4 v. š. grietinės 

2 v. š. manų kruopų 

2 v. š. krakmolo 

cinamono ar vanilės 

Kaip gaminti  

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis.  Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išsukite su cukrumi, druska, grietine, suberkite krakmolą ir manų kruopas, pagardinkite cinamonu ar vanile. Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į masę. Galiausiai įmaišykite obuolius, sukrėskite į kepimo formą, išteptą sviestu ir apibarstytą manų kruopomis, ir kepkite apie 30–35 min.  Patiekite šiek tiek atvėsintą ar visiškai atšaldytą.   


lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą