Senovinis obuolių pyragas vos iš kelių ingredientų: receptas paprastas, o rezultatas – puikus

Drėgnas, minkštas, purus ir paprastas – toks yra šis obuolių pyragas, kurio receptas virtuvėse karaliavo prieš šimtą metų ir kuris tebėra populiarus iki šiol. 

Šis pyragas nereikalauja daug įgūdžių ar darbo, jam kepti nereikia riebalų, kepimo miltelių, svarbiausia – į tešlą įdėti daug obuolių: kuo jų daugiau, tuo pyragas drėgnesnis. Gardus dar šiltas su ledais, arbata ar pieno stikline, bet ne mažiau skanus ir atvėsęs. Tad išsikepkite ir pasimėgaukite. 

Obuolių pyragas 

Reikės: 

4 kiaušinių 

stiklinės cukraus 

stiklinės miltų 

5–8 rūgštesnių obuolių, nelygu dydis 

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 

Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Kai masė pabals, suberkite miltus ir dar kartą gerai išplakite. Masė turi būti riebios grietinės tirštumo. 

Supjaustykite obuolius ir įmaišykite į tešlą. Supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir šaukite į orkaitę. 

Kepkite 40–50 minučių (nelygu pyrago storis). Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. 

Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. 

Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą