Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu kutens nosį nuostabiais aromatais

Šitaip kepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo krikšto mamos. Ji man tokių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją. 

Kaip dabar pamenu – jau išlipus iš troleibuso visa gatvelė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm... net seilės tįsta. Iš normos iškepsite apie 10 lietinių. 

Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu 

Blyneliams reikės: 

3 kiaušinių;

500 ml pieno;

210 g miltų;

0,5 a. š. druskos;

1 v. š. cukraus;

60 g tirpinto sviesto;

1 a. š. vanilinio cukraus. 

Įdarui: 

4–5 obuolių;

1 v. š. cinamono;

2 v. š. cukraus (kiekis priklauso nuo obuolių saldumo). 

Taip pat reikės: 

aliejaus kepti;

miltelinio cukraus apibarstyti;

grietinės patiekti. 

Kaip gaminti 

Blyneliams skirtus produktus sudedame į maisto smulkintuvą (puikiai tinka ir rankinis ar kokteilinė) ir išplakame iki vientisos masės. Kepame lietinius su trupučiu aliejaus, kol gražiai iškeps. Įdarui skirtus obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Maišome su cukrumi ir cinamonu. Šio įdaro dedame ant lietinių, suvyniojame, kaip gražiau ar skaniau. Kepame su šlakeliu aliejaus, kol blyneliai gražiai apskrus. Pabarstome cukraus pudra ir valgome su grietine. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą