Restorano verta karališka krevečių sriuba: pasakiškai skanu

Jums reikės: 

180 g karališkų krevečių;

120 g kubeliais pjaustytos lašišos filė;

150 g smulkinto kalafioro;

200 g tarkuotų morkų;

100 g smulkiais kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos;

100 g smulkinto raudonojo svogūno;

100 g smulkintų rudųjų pievagrybių;

50 g smulkinto poro;

3 skiltelių smulkinto česnako;

1/2 citrinos sulčių;

2 lauro lapų;

1 a. š. lydyto sviesto;

1/2 a. š. maltos ciberžolės;

1/2 a. š. džiovinto malto imbiero;

1/2 a. š. džiovintų krapų;

1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų;

druskos pagal jūsų skonį;

apie 1200 ml vandens. 

Gamybos eiga: 

Pirmiausia paimkite puodą, kuriame virsite sriubą ir keptuvę, kurioje apkepinsite visus produktus. Į įkaitintą keptuvę dedame: pusę šaukštelio lydyto sviesto, kalafiorus ir papriką. Beriame ciberžolės ir šiek tiek druskos. Apkepiname, kad gražiai paruduotų ir dedame į puodą. Tada į keptuvę keliauja pievagrybiai ir česnakas. Vėl apkepiname ir dedame į puodą. Tada morkos ir pipirai. Vel apkepiname. Ir dedame į puodą. Tada vėl šiek tiek lydyto sviesto ir kepiname svogūną, porą, beriame imbierą. Apkepinus vėl viskas keliauja į puodą. Dedame druskos. Aš dėjau maždaug 1 v. š., lauro lapus ir pilame maždaug 1200 ml vandens. Leidžiame užvirti ir sumažiname kaitrą iki minimalios, kad sultinys lengvai virtų. Per tą laiką keptuvėje apkepiname lašišą ir krevetes. Jas būtinai apšlakstome citrinos sultimis ir skaniname džiovintais krapais. Ir šios keliauja į puodą ir verdame nekeisdami kaitros 15 minučių. Galima skaninti žolelėmis ir šlakeliu grietinėlės. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą