Natūralus kiaušinių dažymo būdas – tiesiog fantastiškas

„Velykoms visada ieškau kokių nors įdomesnių marginimo ar dekoravimo idėjų, kiekvienais metais išbandau tuziną naujovių ir dažnai atrandu vieną ypatingą“, – mūsų skaitytoja Renata rašo apie šiemet atrastą naują kiaušinių dažymo metodą. „Šiemet tas ypatingas – mėlynasis, kai dažai buvo išgauti iš mėlynių uogų. Neįtikėtinai intensyvių atspalvių išgavimui tereikia vandens ir uogų. Fantastika. Paruošimo būdai irgi tik du – arba kiaušinių mirkymas, arba virimas. Verdant išgaunama tobula tamsi mėlyna, o mirkant lukštas pasidengia švelnia violetine spalva“, – tikina ji. Dalinamės jos patarimais. Jeigu šaldiklyje dar liko mėlynių ar šilauogių, išbandykite!

Reikės: 100 g šaldytų mėlynių, 250 ml vandens, 100 g baltojo cukraus (marmuro efektui išgauti). Šio kiekio užtenka 4 kiaušiniams nudažyti. Didesniam kiaušinių kiekiui reikės daugiau ingredientų. Uogas sudėkite į indą, kuriame virsite kiaušinius, užpilkite vandeniu ir dėkite virti. Kai užvirs, pavirkite 7 minutes, išjunkite kaitrą ir palikite kiaušinius iki visiškai atvės. Kiaušiniai bus beveik juodi. Norėdami šviesios spalvos kiaušinius išvirkite paprastame vandenyje ir palikite 12 valandų mėlynių nuovire. Norėdami marmurinio efekto kiaušinius virkite taip pat, kaip pirmu atveju, bet su papildomu priedu – cukrumi. „Skaičiau, kad tą patį efektą galima išgauti ir naudojant šilauoges. Velykų stalui kiaušinius dažysiu šiomis spalvomis, tik dėl margumo dar dėsiu ryžių bei svogūnų lukštų“, – pasidalino p. Renata.

Šis pasiūlymas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis. Ruošdamiesi didžiajai Atgimimo šventei – Velykoms – svarstome, kaip dažysime kiaušinius, suksime mėsos vyniotinius, virsime šaltieną ar kepsime pyragus. O ką gaminsite jūs? Pasidalinkite geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir dalyvaukite konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. Nesvarbu, kas tai būtų – įdaryti kiaušiniai, keptas kumpis, mišrainė ar saldus pyragas – jeigu tai gardžiausias jūsų švenčių patiekalas, pasigirkite juo, o mes pasidžiaugsime su jumis. O gal esate išbandę ypatingą kiaušinių dažymo būdą? Dalinkitės patirtimi ir laimėkite prizus. Penkių geriausių, daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių ir daugiausiai perskaitytų receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kuponais. Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maxima“ parduotuvėje. Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija. Receptus konkursui siųskite iki kovo 30 dienos adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime balandžio 4 dieną. Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą