Nuotraukos autorius: Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.

Dzūkiškos bandos, kurioms neliks abejingas nė vienas bulvių mėgėjas

Labai mėgstu bulves ir visus bulvinius patiekalus. Kol kopūsto lapai džiūvo, studijavau bandų receptus ir dzūkų kepimo technologijas. Rezultatas – ši bandų interpretacija, kurią siūlau būtinai išbandyti visiems bulvinių patiekalų mėgėjams. Save gerbiančiam „bulviniui“ privaloma paragauti dzūkiškų bandų!

Dzūkiškos bandos

Reikalingi produktai:

2 kg žalių tarkuotų bulvių, 3 nuluptos virtos bulvės, trintos, krakmolas, nupiltas nuo tarkuotų bulvių, 2 tarkuoti svogūnai, druska, 100 ml kefyro, 3-4 džiovinti kopūsto lapai (išoriniai, žali).

Pavilgui reikalingi produktai:

350 g šviežių lašinių. Tiks ir riebi šoninė (smulkiai supjaustyta ir sukepinta), 200 g sviesto (ištirpinto), 250 ml grietinėlės. Viską sumaišius pakaitinti iki kol pradės kilti burbuliukai.

Daryciniui:

250 g varškės (sutrinti), pieno (pilti iki norimo tirštumo), 100 ml grietinės, daug smulkintų krapų, trinto česnako pagal skonį.

Kaip gaminti

2 kg bulvių nulupti, sutarkuoti, truputi nusunkti (į atskirą indą, kai nusistovės, nupilsime, krakmolą naudosime). 3 bulves nulupti, išvirti, sutrinti. Svogūnus nulupti, sutarkuoti. Viską sumaišyti, supilti kefyrą, įberti druskos, sudėti nusistovėjusį krakmolą. Turi gautis šlapi tarkiai, bet paėmus į delną neturėtų varvėti. Dedame tarkių ant kopūstų lapų, formuojam bandas. Kepame 200°C temperatūroje orkaitėje arba kepsninėje netiesioginėje kaitroje, ant picos akmens apie vieną valandą (picos akmuo turi įkaisti kartu su kepsnine). Iškeptas bandas sudėti vieną ant kitos keletai minučių – lengviau nusilups kopūsto lapai. Tada plėšom gabalais, mirkom į karštą pavilgą, dedam į puodą ir uždengus dar patroškinam 20-30 min. kepsninėje ar orkaitėje. Patiekiame su daryciniu. Skanaus!

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą