Česnakiniai agurkėliai – tikra skonio bomba

Taip marinuoti agurkėliai – itin stipraus skonio ir aromato. Jie puikiai tinka užkandžiui, taip pat kaip garnyras prie aštresnių patiekalų, pavyzdžiui, šašlykų, keptos mėsos, tačiau skanūs ir vieni – nuo stalo dingsta akimirksniu. 

Neišsigąskite didelio cukraus kiekio – taip pat nemažas kiekis acto prislopina saldumą, todėl agurkėliai bus pikantiški, o jų skonis švelniai kandžios liežuvį.

Beje, taip paruoštus agurkėlius galima valgyti jau po kelių valandų.

Išbandykite – ir galbūt šis receptas taps vienu mėgstamiausių.

Česnakiniai agurkėliai 

Reikės:

4 kg agurkų;

1 stiklinės cukraus; 

1 stiklinės acto (9 proc.);

1 stiklinės augalinio aliejaus;

2 v. š. druskos; 

3 česnakų galvučių;

juodųjų pipirų;

garstyčių grūdelių. 

Kaip gaminti

Agurkus nuplaukite ir keletą valandų palaikykite užmerkę vandenyje. 

Nupjaukite galiukus supjaustykite – galite pjaustyti riekelėmis ar skiltelėmis, kaip tik jums patinka.

Susmulkinkite česnakus – sukapokite arba sutraiškykite. 

Sumaišykite actą, cukrų, aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius. 

Užpilkite marinatą ant agurkų ir palikite mažiausiai 7 valandoms arba per naktį. Po to agurkus jau galima valgyti arba užkonservuoti.

Dėkite agurkus į sterilius stiklainius ir statykite į puodą su vandeniu, pakaitinkite 10 minučių – laiką skaičiuokite nuo momento, kai vanduo užvirs. 

Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • Inga
    prieš 30 minučių
    o čia toks kaip vanduo nefiguruoja?nes atco ir aliejaus tikrai neužtektų 4 kg :)
  • Asta
    prieš 12 minučių
    Inga, manau vandens nereikia, pastovėję per naktį agurkai iš savęs kažkiek sulčių turės. Aš gaminu panašiai su krapais ir svogūnais.

Parašykite komentarą