Elektroniniu būdu užsakytų paslaugų skaičius 2020 metais išaugo beveik du kartus

2020 metais visą pasaulį sukaustęs COVID-19 virusas privertė keisti įvairias gyvenimo sritis, ne išimtis buvo ir administracinių paslaugų teikimo būdas. Pastaraisiais metais ypatingai svarbu buvo gauti norimas paslaugas saugiu būdu  – Druskininkų savivaldybės teikiamų paslaugų elektroniniu būdu buvo užsakyta beveik du kartus daugiau, lyginant su 2019 metais.

Elektroniniu būdu 2020 metais buvo užsakyta 3020 paslaugų, tuo tarpu 2019 metais – 1818. Net 1200 asmenų daugiau pasinaudojo galimybe užsisakyti paslaugas el. būdu. Labiausiai, net 2,5 karto, didėjo socialinės paramos šeimai užsakomos paslaugos SPIS informacinėje sistemoje bei elektroninių paslaugų užsakymas naudojantis e-paslaugų portalu.

 „COVID-19 situacija ne tik  pakoregavo daugumos gyvenimus, sukaustė įvairiais apribojimais,  bet ir suteikė naudingos patirties sėkmingai vykdyti darbą nuotoliniu būdu. Pandemijos metu išmoktos pamokos svarbios ir tolesniam viso viešojo sektoriaus darbui bei efektyviam paslaugų teikimui. Paslaugų teikimas elektroniniu būdu leidžia aptarnauti didesnį gyventojų kiekį, o gyventojams sudarytos galimybės gauti jiems reikalingas paslaugas bet kurioje vietoje, pačių pasirinktu laiku. Todėl tikiuosi, kad vis daugiau gyventojų išbandžiusiųjų paslaugų užsakymą elektroniniu būdu ir toliau  naudosis šia patogia galimybe“,   –  sakė Savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė. 

Savivaldybės administracija kviečia savivaldybės gyventojus taupant savo laiką ir toliau aktyviai naudotis elektroninėmis paslaugomis. Visas paslaugas rasite www.druskininkusavivaldybe.lt , skiltyje – PASLAUGOS.

Reikalingas paslaugas galite užsisakyti: 

MEPIS – metrikacijos paslaugų informacinėje sistemoje;

SPIS – socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje;

INFOSTATYBA – statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje;

TPDRIS – teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje;

ŽPDRIS – žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacinėje sistemoje; 

TOPD – geodezinės topografinės ir kartografinės medžiagos išdavimas bei derinimas;

E. paslaugų portalas;

druskininku savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą