Gyventojai, sunaudojantys 1000–5000 kWh per metus, elektros tiekėją privalo pasirinkti iki šių metų gruodžio 18 d.

Primename, kad gyventojai, sunaudojantys 1000–5000 kWh per metus, elektros tiekėją privalo pasirinkti iki šių metų gruodžio 18 d.
Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) įrankis – skaičiuoklė skaiciuokle.vert.lt – leis patogiai ir greitai priimti sprendimą dėl elektros energijos tiekėjo.
Kainų palyginimo skaičiuoklė – itin patogus įrankis, kuris palengvins pasirinkimo procesą, leis išvengti painiavos renkantis tiekėją bei bandant palyginti skirtingų tiekėjų siūlomus elektros energijos tiekimo planus
 
Kainų palyginimo skaičiuoklėje pateikiamos preliminarios elektros energijos planų kainos. Vartotojas, išsirinkęs jam labiausiai tinkantį planą, bus nukreipiamas į konkretaus elektros tiekėjo tinklalapį, kuriame galės išsirinkti konkretų planą ir su tiekėju sudaryti sutartį, rinktis papildomas naudas ir nuolaidas.
 
Kainų palyginimo skaičiuoklę rasite ČIA.
 

Daugiau informacijos apie tai, kas vyksta ir kodėl

Elektros rinkos liberalizacija vyksta visoje Europos Sąjungoje. Lietuva šį procesą pradėjo dar 2009-aisiais, o dabar žengia paskutiniuosius jo žingsnius. Estija tai padarė 2013 m., o Latvija – 2015 m.

Konkurencinga elektros energijos rinka – valstybės sprendimas nuosekliai atsisakyti monopolinių sąlygų, nebereguliuoti elektros energijos kainos ir pereiti prie konkurencingos elektros tiekimo rinkos. Tai užtikrins aukštą paslaugų kokybę už geriausią kainą – Lietuvoje anksčiau buvo atvertos kitos rinkos šakos, pavyzdžiui, mobiliojo ryšio sektorius, kuris dabar yra vienas iš efektyviausių Europoje. Europos valstybėse tik atvirai konkuruojančios įmonės gali pasiūlyti geriausią kainos ir paslaugos kokybės santykį.

Valstybė toliau reguliuos tik kai kurias kainos dedamąsias: už elektros energijos perdavimo, skirstymo ir viešuosius interesus atitinkančias paslaugas. Elektros energijos įsigijimo ir tiekimo kainas nustatys konkurencija ir kaina biržoje.

Konkurencinga elektros tiekimo rinka pasiūlys ir kitų naudingų sprendimų Lietuvos gyventojams: naujas paslaugas, įvairesnius planus (pvz., elektros pardavimą kartu su kitomis, ryšio paslaugomis ir pan.), palankesnius tarifus, išmaniuosius sprendimus ir pan.

Pasirinkę tiekėją, elektros energiją pirksite pigiau nei garantinio tiekimo atveju. Tiekimo įmonėms konkuruojant, gausite geresnį aptarnavimą ir galėsite rinktis iš įvairių jums siūlomų papildomų paslaugų.

Daugiau informacijos galite rasti ČIA.

Druskininku savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą