Kur dėti senas padangas?

Toks klausimas nė neturėtų kilti – žinoma, palikti ten, kur perkate naujas. Visos padangas keičiančios ar jomis prekiaujančios įmonės privalo nemokamai priimti senas, tolesniam naudojimui netinkamas padangas. 

Tačiau dar neretai gyventojai senas padangas atveža į rūšiavimo centrus (atliekų surinkimo aikšteles) ir tvirtina, kad autoservise tų padangų iš jų nepriėmė. 

Tokiu atveju jiems reikia užpildyti deklaraciją, nurodant kuris prekybos centras ar autoservisas keičiant ar perkant naujas padangas atsisakė priimti naudotas. Vėliau ši informacija perduodama Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos. 

Alytaus regione veikiančiuose rūšiavimo centruose iš vieno asmens nemokamai priimama iki keturių vienetų naudotų lengvojo automobilio padangų. Už kiekvieną papildomą rūšiavimo centre paliekamą padangą reikia mokėti pagal patvirtintus įkainius. 

Svarbu prisiminti, kad pirkdami padangas kiekvienas mūsų sumokame ir už jų sutvarkymą. Jeigu sudėvėtas padangas atvežame į rūšiavimo centrą, už jų tvarkymą reikia mokėti papildomai. 

Nepermokėkime!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo cento informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą