Šiandien minima tarptautinė saugesnio interneto diena

Tarptautinė saugesnio interneto diena įsteigta Europos komisijos iniciatyva. Pirmą kartą Europoje ji paminėta 2004 m.

Lietuvoje Tarptautinė saugesnio interneto diena pirmą kartą buvo paminėta 2006 m. vasario 7 d.

Saugumo paskaitą tą dieną visuomenei skaitė patys moksleiviai. Jie pristatė interneto naudą, jaunimo ypač pamėgtas bendravimo priemones – interneto dienoraščius, interneto pokalbių svetaines ir programas.

Ši diena skirta informuoti ir tėvus, ir vaikus apie interneto naudą ir kartu internete slypinčius pavojus. Tėvai skatinami atkreipti dėmesį į pavojus, kurie tyko jų vaikų internete (pornografija, pedofilija, rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymas, asmeninių duomenų rinkimas), taip pat paskatinti juos domėtis interneto naujovėmis, galimybėmis.

Saugesnio interneto programa Europos Sąjungos šalyse įgyvendinama nuo 1999 metų. Laimėjus Europos Komisijos skelbtą konkursą, Lietuvoje šią programą įgyvendina „Bitė Lietuva“ kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei Socialinių ir psichologinių paslaugų centru.

2005 m. vasarą atidaryta švietėjiška interneto svetainė, informuojanti apie interneto pavojus – draugiškasinternetas.lt. Joje žmonės taip pat skatinami pranešti apie internete pastebėtą pavojingą ir nelegalią informaciją (prieštaraujančią Lietuvos teisės aktams).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą