Kaip išgyventi ekstremalios situacijos sąlygomis: civilinės saugos pamoką skubiai privalo išmokti kiekvienas

Prieš dvi savaites Vilniuje, Katedros aikštėje startavusi civilinės saugos akcija „Žinojimas saugo“ pasiekė Lazdijus. Jos tikslas – informuoti gyventojus, kaip elgtis esant ekstremalioms situacijoms, nuo ko pradėti, kaip gauti informaciją.

Pagrindinius rajono savivaldybės teritorijoje esančius objektus, kurie svarbūs ekstremalių situacijų atveju  su savivaldybės ir savivaldybės administracijos vadovais aptarė į savivaldybę atvykę akcijos „Žinojimas saugo“ lektoriai – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Evaldas Tamašauskas, šios valdybos atstovai – Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius bei   Lazdijų gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota.  

Kalbėta apie tai, kas ir kokiais būdais rajone moko gyventojus pasirengti galimai ekstremaliai situacijai, kaip žinia apie kilusį pavojų pasiektų atokesnėse rajono vietovėse gyvenančius žmones, kaip būtų pasirūpinta neįgaliais žmonėmis arba tais, kurie neturi galimybių atvykti į kolektyvinės apsaugos statinius.

Praktiniais patarimais, kaip ir apie ką reikia informuoti rajono gyventojus susitikime su rajono savivaldybės įstaigų vadovais, savivaldybės administracijos darbuotojais ir seniūnais, dalijosi Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius.

Jis patarė, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu, parodė, ką ir kaip reikia susikrauti į vadinamąjį išvykimo ar išgyvenimo krepšį. Pasak jo, pagrindiniai dalykai, kurie padeda išgyventi pavojų metu, yra žinojimas, pasiruošimas ir veikimas.

Šiuo neramiu metu civilinės saugos pamokas privalu išmokti kiekvienam. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas knygele yra išleidęs instrukciją, kuri skirta tiems, kurie nesinaudoja internetu.

Detalią ir nuolat atnaujinamą informaciją gali rasti specialiame tinklapyje lt72.lt.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą