Kaip išsirinkti tinkamas odos priežiūros priemones pagal savo odos tipą?

Pasak specialistų, rimtesne odos priežiūros rutina reikėtų susirūpinti vos sulaukus 25-erių metų, o problematiška ar specialios priežiūros reikalaujančia oda verta pradėti rūpintis dar anksčiau. Kiekvieno žmogaus oda yra unikali ir reikalauja individualias problemas sprendžiančių odos priežiūros priemonių. Itin svarbu ir kokią kosmetiką tepate ant savo odos. Pavyzdžiui, jautresnė oda gali daug greičiau sudirgti nuo tam tikrų ingredientų nei normali oda, tad sprendimas galėtų būti ekologiškos kosmetikos naudojimas. Taigi, kaip atsirinkti, kas tinka kiekvieno odai, ir kodėl ekologiška kosmetika verta mūsų dėmesio?

Nustatykite savo odos tipą

Kaip jau minėta, kiekviena oda yra unikali, tad ir jai tinkamos priemonės galimai skirsis nuo jūsų draugių naudojamų priemonių. Norint teisingai pasirinkti priemones, turite pažinti savo odą. Kiekviena oda gali būti priskirta vienam iš keturių odos tipų, tačiau verta atminti, jog priemonių naudojimas pagal tam tikrą odos tipą nėra griežtai apibrėžtas ir lemiamas veiksnys, pavyzdžiui, jautriai odai nebūtinai tiks visa jautriai odai skirta kosmetika.

Išskiriami 4 odos tipai:

Normali oda. Tokią odą turi mažiausias procentas žmonių (vos 10–15 %), tad jeigu esate šiame tarpe, jums ypač pasisekė, nes odos priežiūra tokiai odai yra minimali ir neišskirtinė.

Sausa oda. Tokio tipo oda yra daug plonesnė, dažnai jautresnė aplinkos poveikiams ir greičiau senstanti. Prižiūrėti sausą odą reikia ypač atsakingai, nes jai reikalingos intensyviai drėkinančios priemonės ir dažnesnis jų aplikavimas, taip pat apsauga nuo saulės ar šalčio, nes oda gali jautriai reaguoti į temperatūros pokyčius. Tinkama sausos odos priežiūra padės išvengti pilkšvo odos atspalvio, ankstyvų raukšlelių ar pavargusios odos išvaizdos.

Riebi oda. Šis odos tipas yra bene problematiškiausias dėl dažnai kamuojamų bėrimų, matomų inkštirų, blizgios veido odos, aknės problemų. Vis dėlto, tokia oda lėčiau sensta, ilgiau išlieka elastinga ir jaunatviška, nes stora oda yra atsparesnė kenkmingų aplinkos veiksnių poveikiui.

Mišri oda. Tai dažniausiai pasitaikantis odos tipas, kuriam būdingos visų prieš tai išvardytų tipų savybės. Tokia oda yra netolygi, pavyzdžiui – kakta, nosis ir smakras gali būti riebesni, o žandai sausėti ir pan. Tokiai odai rekomenduojama naudoti skirtingas priemones skirtingoms zonoms.

Žinokite, ką tepate ant savo odos

Ekologiškos kosmetikos populiarumas gerokai išaugo per pastaruosius metus, nes didėjant pasirinkimui vartotojai vis dažniau pradeda ieškoti natūralesnių produktų. Ekologiška kosmetika turi ne vieną privalumą, svarbų ne tik pačiam vartotojui, bet ir gamtai. Tokiai kosmetikai yra taikomi griežti standartai, gamyboje naudojami natūralūs augalų ekstraktai ir mineralai, atsisakoma sveikatai žalingų ar agresyvių cheminių ingredientų, o tai yra daug palankiau odos sveikatai, ypač jautriai ar problematiškai odai. Dairydamiesi ekologiškų gaminių, vadovaukitės tarptautinu žymėjimu „Cosmos Organic“, taip pat atidžiai peržvelkite sudėtį, atkreipkite dėmesį, ar produkte nėra alkoholio. Štai latviškas prekinis ženklas Mádara siūlo sertifikuotą ekologišką kosmetiką įvairaus amžiaus ir tipų odai. Verta prisiminti, kad natūralią kosmetiką irgi tenka atsirinkti pagal savo odos poreikius, be to, reikėtų kritiškai vertinti tuos produktus, kurie šaukia apie natūralumą – tai gali būti tik marketingo triukas.

Pažinti savo kūną ir odą prireikia laiko, kartais tenka išbandyti dešimtis skirtingų odos priežiūros priemonių, kol randame tinkamiausią. Ekologiška kosmetika gali padėti išvengti tam tikrų odos problemų, taip pat prisidėti prie gamtos gerovės. Kuo atidžiau domėsitės gaminių sudėtimi ir savo odos ypatumais, tuo greičiau rasite priemones, kurios suteiks norimą odos išvaizdą.

 

 

 

 

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą