Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos specialistai: tėvų nuogąstavimai kyla iš nežinios ir baimės

 

 Pastaruoju metu stebint visuomenės nerimą ir susirūpinimą vaiko teisių apsaugos sistema, Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai praėjusią savaitę inicijavo vietinės bendruomenės švietimą šias aktualiais klausimais, susitiko su bendruomene ir specialistais, dirbančiais vaiko gerovės srityje.

 Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus laikinai einanti vedėjos pareigas Žaneta Abromaitienė ir patarėja Alytaus mieste Agnė Malakauskaitė susitiko su Alytaus miesto Panemunės, Kalvos, Putinų seniūnaitijų seniūnaičiais Irina Juškauskiene, Aušra Kišoniene, Tadu Čaku ir minėtų seniūnaitijų gyventojais. Susitikimo metu, bendraujant su tėveliais, buvo stebima daug baimės ir nežinios, dažnas įsitikinęs, kad vaikus galima paimti be realaus pagrindo.

 „Tėvų išsakomi nuogąstavimai kyla iš nežinios ir baimės, todėl būtina aiškinti visuomenei apie vaiko teisių apsaugos sistemos funkcionavimą, specialistų atliekamas procedūras, reaguojant į pranešimus, kviesti visuomenę bendradarbiavimui, tuomet baimių, nežinios ir mitų bus mažiau“, – susitikime sakė vedėja Ž. Abromaitienė.

 Skyriaus specialistės susirinkusius supažindino su naujovėmis vaiko teisių apsaugos sistemoje, informavo apie skyriaus specialistų reagavimą į gaunamus pranešimus apie galimus vaiko teisių pažeidimus, supažindino su grėsmės lygio vaikams nustatymo procedūromis, pristatė vaiko teisių apsaugos situaciją Alytaus mieste.

 Skyriaus patarėja Alytaus rajone Renata Kruk ir vyr. specialistė Snieguolė Sakalauskienė lankėsi Alytaus rajono Miroslavo seniūnijoje esančiame ikimokyklinio ugdymo skyriuje, Kumečių vaikų dienos užimtumo centre bei Daugų miesto ikimokyklinio ugdymo skyriuje ir kalbėjosi apie vaiko teisių apsaugą su šių įstaigų pedagogais. Anot patarėjos Renatos Kruk, ugdymo įstaigų specialistai pateikė nemažai klausimų apie procedūras, kurias vykdo vaiko teisių apsaugos skyrių specialistai gavę pranešimą apie galimą smurtą prieš vaiką, tėvų neblaivumą, vaiko nepriežiūrą ir kitais atvejais.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą