Vienišiems Alytaus miesto senjorams įgyvendinamos iniciatyvos „Švarūs langai“ ir „Auksinės rankos“

VšĮ „Gerumo skraistė", įgyvendindama projektą „Bendruomenės iniciatyvos visiems", tęsia jau tradicija tapusią socialinę iniciatyvą, skirtą vienišiems Alytaus miesto senjorams. Įgyvendinant akciją „Švarūs langai", bus padedama valyti langus, kad šviesu būtų ne tik vienišo senolio akyse, bet ir širdyje. Akcija „Auksinės rankos" – meistras senolio namuose atliks smulkius staliaus, santechniko, elektriko remonto darbus.

Šio projekto metu bus siekiamas rekordas. Spalio mėnesį visa bendruomenė kurs simbolį, kuris bus papuoštas (susmaigstytas) nenaudojamomis išmestomis sagomis. Tai bendruomenės simbolis, kuris tarsi siunčia žinią, kad nepamirštume mūsų vienišų žmonių, kad senjorai taip pat gali kurti ir būti aktyvūs miesto bendruomenės nariai.

Teikiamos paslaugos yra nemokamos, skirtos vienišiems vyresniems nei 75 metų amžiaus žmonėms. Socialinės iniciatyvos ir akcijos vyks iki gruodžio 6 d. Išankstinė registracija telefonais 8 602 05 450, 8 687 71 309. Taip pat mielai laukiame ir aktyvių bendruomenės narių – savanorių, kurie prisidėtų prie socialinės iniciatyvos vienišiems Alytaus miesto gyventojams.

Šį projektą finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, įgyvendindama Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą