N. Cesiulis apie maištingą paauglystę, šeimą ir I. Stonkuvienę: „Tą geležinį žmogeliuką galiu atiduoti“

Praėjusiais metais daugiausiai dėmesio sulaukęs, žmogiškumu ir drąsa pasižymėjęs Alytaus meras Nerijus Cesiulis (38 m.) – kaip niekuomet atviras. Vyras Delfi laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“ kalbėjo apie jaunystę, pomėgius, politiką, šeimą bei nevengė atsakyti į provokuojančius klausimus apie incidentą su Indre Stonkuviene. Laidos vedėjai Jonas ir Rolandas iš pradžių pasidomėjo, koks Alytaus meras buvo paauglystėje. Pasirodo, jog N. Cesiulio gyvenimas – spalvingas. Vyras mėgo išsiskirti iš kitų – nešiojo auskarus dažė plaukus. Alytaus meras pasakojo, jog kurį laiką nebuvo pavyzdingas mokinys, tačiau artimo draugo klaida privertė jį susiimti. „Tas dugnas buvo 8 klasėje, kai mano draugą pasodino į kalėjimą, kitas emigravo, o mane su keturiais dvejetais perkėlė į devintą klasę. Kai tie draugai dingo iš aplinkos supratau, kad man ne pakeliui. Tuomet pradėjau mokytis, prasidėjo ir geri pasiekimai – nuo penkių dvejetų po trijų mėnesių tapau olimpiadų laimėtoju: chemijos, biologijos, po to ir fizikos dalyvavau. Tėvam buvo šokas. Atsirado noras mokytis, skaityti knygas“, – delfi laidoje kalbėjo N. Cesiulis. Noras mokytis ir aktyvumas buvo pagrindiniai Alytaus mero bruožai. Vyras mėgo organizuoti renginius, juose – didžėjaudavo. Iki 2002-ųjų N. Cesiulis buvo geriau žinomas kaip „DJ Plastikas“. N. Cesiulis buvo jaunimo organizacijų narys, daug dirbo studentų atstovybėje, sprendė iškilusias problemas Lietuvos studentų sąjungoje. Matydamas problemas ir kaip jos sunkiai pasiekia arba nepasiekia reikiamų institucijų, arba tam kelią užkerta popierizmas, jis nusprendė žengti į politiką ir įnešti ten naujų vėjų.

„Politikoje aš tuo metu nemačiau jaunų žmonių. Tuo metu ji buvo tabu jauniems žmonėms, niekas nenorėdavo į ją eiti. Buvo galimybė pabandyti – pabandžiau. Buvau išrinktas tarybos nariu, o ketvirtą kartą va gavosi taip, kad esu išrinktas meru“ , – prisiminė vyras. Mero statusas taip pat nelengvas. Pasak N.Cesiulio, daug problemų krenta ant tavo pečių, tačiau po to gera matyti darbo rezultatą. Nors didelę laiko dalį vyras skiria Alytaus miestui, tačiau nepamiršta ir šeimos. Kiek daugiau nei dešimt metų drauge su žmona Aurelija vyras augina du vaikus ir stengiasi jiems skirti didžiąją dalį savo laisvo laiko, savaitgalius.N.Cesiulis neslėpė, jog namuose – būna visko. Pasak vyro, kiekvienuose namuose būna dūmų. „Radistams“ pasiteiravus dėl ko dažniausiai Alytaus mero namuose kyla pykčiai, jis atsakė: „Dėl laisvalaikio ir vaikų priežiūros. Žmonai tenka didelė našta, kai manęs nebėra namuose. Aš grįžtu vakare ir sakau, kad noriu dar nueiti pasportuoti, o ji prabuvusi visą dieną viena namuose su vaikais piktai žiūri į mane. Pasportavęs grįžtu 22 namo, vaikai jau eina miegoti. Tai galbūt čia yra didžiausi klausimai ir piktumai“, – prisipažino vyras.

Laidos vedėjai palietė ir prieš kiek daugiau nei mėnesį žiniasklaidoje nuvilnijusį Indrės Stonkuvienės pasisakymą „Žmonių“ apdovanojimuose. Renginio pabaigoje paskelbus, jog „Metų žmogaus“ titulą laimėjo Alytaus meras N. Cesiulis, aktorius Giedrius Savickas nuėjo pakalbinti trijų „influencerių“, kurie šio apdovanojimo negavo. Aktorius išskyrė nominantų sekėjus ir tarė: „Visi tie sekėjai gal nieko nereiškia“. Po šių žodžių gavusi progą pasisakyti Indrė Stonkuvienė padėkojo renginio organizatoriams ir pažėrė kritikos . „Ačiū, aš nesitikėjau laimėti, bet buvau pasirašiusi kalbą. Visų „influencerių“ vardu noriu pasveikinti merą. Mere, sveikiname, 4 tūkstančiai – vau! 253 tūkstančiai – vau. Tikrai politika. Nėra čia jokios aferos, Giedriau, ar ne? Man čia galima išnaudoti tą eterį ar negalima? Aš labai norėčiau padėkoti savo moterims ir vyrams, ir šiaip žmonėms už puikų apdovanojimų vakarą“ , – tokiais žodžiais pradėjo savo kalbą socialinių tinklų žvaigždė. Vienam iš žiūrovų uždavus nepatogų klausimą apie tai, ką Alytaus meras po šių apdovanojimų mano apie Indrę Stonkuvienę, vyras atsakė: „Tą vakarą net nesupratau, kas įvyko. Įteikė man tą apdovanojimą, su jumis, Rolandai, išėjome į užkulisius ir tuomet kažkas įvyko. Po to išėjau į vakarėlį, pradėjau švęsti, kalbėtis, pasveikinau Indrę ir panašiai... Vykdamas namo mašinoje atsidariau internetą ir tik tada supratau, kad čia kažkas vyksta. Nustebau iš kur čia tiek daug pas mane instagrame sekėjų, niekada tiek neturėjau. Turėjau gal 4 tūkst. ir staiga žiūriu – jau 12 tūkst. Ir kitą dieną žurnalistai manęs pradėjo klausinėti, kaip aš reaguoju, o aš nesupratau, apie ką klausia.

Tą vakarą aš nieko nežinojau. Prieidinėjo prie manęs, atsiprašinėjo, o aš nesupratau. Galvojau gal blogą apdovanojimą gavau, ar kažkam kažką pasakiau, ar gal ne už save atsiemiau, ar kažkas kažką sumaišė. Grįžau namo, kitą dieną pasižiūrėjau vaizdo įrašą ir tik tada supratau. Aš manau, kad tai emocija buvo, galbūt juokai, galbūt perkeltine prasme. Aš suprantu ir Indrę. Ar tikėjosi kažkas, o galbūt ir kiti „influenceriai“ tikėjosi, aš nežinau. Be abejo, eidamas į laidą aš mačiau, kad kai vienas turi ten 200 tūkst. ir panašiai sekėjų, o kitas 4 tūkst. – tai yra nelyginami dalykai. Aš manau, kad sekėjai tave palaikantys, kai tu juokingai kalbi, kažin ar išrinks į seimo rinkimuose. Sekėjai nėra lygu rinkėjams, o žmonės renka tai, ką nori rinkti. Jei ta taurė reikalinga, tą geležinį žmogeliuką – galiu atiduoti. Negaliu atiduoti žmonių meilės, bet tą žmogeliuką galiu. Man metalas – nieko nereiškia, bet meilė – labai svarbu. Žmonės pasitikėjo, myli ir vertina tai ką darau. Šiuo atveju aš suprantu emocija, renginys. Bet gyvenime taip būna – arba laimi, arba ne“, – dėstė N.Cesiulis.

lrytas.lt informacija 

Komentarai

  • Madeinė
    prieš 4 minučių
    Tuštybės viršūnė tokią dieną rašyti koks Cesiulis kietas.

Parašykite komentarą