Vaiko teisių gynėjai dėkoja budintiems globotojams už atviras širdis


Vaiko teisių gynėjai ir karantino metu užtikrina vaikų teisę į saugią aplinką, reaguoja į pranešimus, padeda vaikams, kurių tėvai išgyvena krizę ir laikinai nepajėgūs pasirūpinti savo atžalomis. Pabendravę su vaiku ir nustatę nesaugią jam aplinką, vaiko teisių gynėjai pirmiausia ieško vaikui artimų asmenų, pas kuriuos galėtų pabūti sunkiu jo šeimai metu, tačiau neradus giminaičių ar artimųjų kreipiamasi į budinčius globotojus.
„Nors visuomenė kasdien raginama rūpintis savo vaikais, saugoti save ir artimuosius, mes – vaiko teisių gynėjai, jau susiduriame su kitokia realybe. Dėl žalingo alkoholio vartojimo, kai kurios šeimos nepajėgia užtikrinti saugios aplinkos savo vaikams. Šiuo laikotarpiu vaiko teisių gynėjams ir vaikams talkina budintieji globotojai, kurie nesibaimindami dieną ir naktį atidaro savo namų duris ir dėmesiu apgaubią tą, kuris ypatingai sunkiu metu neteko pačių artimiausiųjų šilumos. Vaiko teisių gynėjai dėkingi budintiems globotojams ne vien už vaikams atveriamas duris, bet ir už atviras širdis bei pasiryžimą padėti tokiu sunkiu metu“, – apie darbą karantino sąlygomis kalbėjo Žaneta Abromaitienė, Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.
Alytaus apskrityje yra 18 budinčių globotojų, šiuo metu galinčių prižiūrėti vaikus. Karantino laikotarpiu jų pagalbos prireikė 3 vaikams, kurie šiuo metu saugūs globotojų namuose. Šie žmonės pasitelkiami į pagalbą tada, kai vaikams skubiai reikia užtikrinti saugią aplinką. Budintys globotojai pasiryžę priimti mažuosius, bet kurią dieną ir bet kuriuo paros metu. Jiems ne vis vien, kaip jaučiasi vaikai, todėl net ir sunkiausiu metu laikinieji globotojai pasirengę ištiesti pagalbos ranką tiems, kam labiausiai jos reikia.
Ypatingomis šalyje paskelbto karantino, susijusio su koronaviruso (COVID-19) plitimu sąlygomis, vaiko gynėjai tęsia savo darbą ir užtikrina, kad reaguojama į visus skubius pranešimus apie galimą vaiko teisų pažeidimą. Sužinojus apie smurtą prieš vaiką, reikia pranešti tel. Nr. 112 arba Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Visus specialistų kontaktus rasite: www.vaikoteises.lt, kontaktų skiltyje.


Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą