Maltiečiai kviečia skambučiu aplankyti 3 pamirštus draugus

Šiuo metu, kai Lietuva gyvena karantino sąlygomis, kiekvienas žmogui ištartas padrąsinantis žodis ar paprastas pasidomėjimas, kaip gyveni, įgauna aukso kainą.

Maltiečiai skelbia gerumo iniciatyvą „Paskambink draugui #3x3x3“ ir kviečia kiekvieną iš mūsų paskambinti bent 3 draugams, seniai matytiems ar vienišiems, ir pabendrauti su jais bent 3 minutes. O kai pajusite, kad pašnekovo nuotaika gerėja, nerimas slūgsta, paskatinkite ir jį paskambinti dar 3 draugams ir pabendrauti apie smagius dalykus. Taip tokia pozityvumo grandinėlė nusitęs per mūsų namus ir sujungs kaip didelę vieningą bendruomenę. Informacijos srautai kelia nerimą, žinios apie ekonomiką – nežinomybę. Kaip išgyvensime karantiną, kaip gyvensime po poros mėnesių. Bauginančios mintys, netikrumas dėl rytdienos kausto mūsų gyvenimus. Gerai, jei esate šeimoje ar veiksmų sūkuryje. O jei karantinas jus uždarė vieną tarp keturių sienų ir jūsų kasdienis draugas tapo televizorius, grėsmingai įvardijantis koronaviruso statistiką. Maltiečiai kviečia prisiminti galimai tokius nerimo ir vienatvės užkluptus draugus ir pradžiuginti juos skambučiu. Netikėtas toks draugo „aplankymas“ ir šiltas pokalbis suteiks jam pasitikėjimo sulaukti pandemijos pabaigos. Pakalbėkite su juo ne apie grėsmingai augantį užsikrėtusiųjų skaičių, o apie paprastus dalykus – perskaitytą knygą, skanų patiekalą, sveikatinimosi naujienas ar augintinio išdaigas. Yra dalykų, kurių negalime kontroliuoti, bet galime pozityviai aptarti socialinės distancijos svarbą, medikų skatinimus likti namuose. Dirbtinai ieškoti, kam paskambinti, nereikia. Tikrai visi turite seniai matytą-girdėtą buvusį mokytoją, pagyvenusį gimtinės ar laiptinės kaimyną, šiaip draugą, su kuriuo seniai bendravote. Netikėtas skambutis ir trumputis klausimas, kaip gyveni, juos tikrai nudžiugins. Ši gerumo iniciatyva nieko nekainuoja. Pasistenkite karantino metu rasti laiko ir pagalvoti apie brangius, bet dėl skubėjimo ir rutinos pamirštus žmones. Tebūnie tai karantino užduotis – „Paskambink draugui #3x3x3“. 3 pokalbiai nors po 3 minutes ir paskatinimas paskambinti dar 3 draugams.

Maltiečiai kviečia prisidėti prie iniciatyvos ir dalintis istorijomis, kaip jūsų pokalbis padėjo draugui karantino metu .

info@maltieciai.lt „Facebook“ jas skelbkite su grotažyme #3x3x3.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą