Skintos gėlės namuose džiugins ilgai, jei tik rasite joms tinkamą vietą: svarbi viena detalė

Nors saulėtų dienų turime vis daugiau, žaliuojančio pavasario reikės dar šiek tiek palaukti. Jeigu akys pasiilgo žalumos, namus galite pasipuošti įvairiausiomis gėlėmis, kurių gausų pasirinkimą jau galima rasti parduotuvėse.

Visgi, parnešus namo, nesvarbu, ar tai būtų skintos gėlės, ar gėlės vazonėlyje, reikia tinkamai jas prižiūrėti. O, kad tai padarytumėte tinkamai – įsiminkite kelias paprastas taisykles. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tiek skintoms, tiek gėlėms vazonėliuose dažnai taikomos įvairiausios nuolaidos. „Gausų įvairiausių augalų pasirinkimą paruošėme dar neprasidėjus kalendoriniam pavasariui. Orams šylant ir gražiausioms pavasario šventėms artėjant – jį nuolat plečiame.

Šiuo metu pirkėjams siūlome didelį tiek skintų, tiek gėlių vazonėliuose asortimentą. Pradedant skintomis tulpėmis, rožėmis, gvazdikais ir baigiant hiacintais ar narcizais vazonėliuose. Pastarieji yra neatsiejama Velykų stalo puošmena. Be to, įvairiausioms gėlėms taikome nuolaidas, pavyzdžiui, hiacintų vazonėlis šiuo metu nekainuoja nė euro“, – teigia V. Budrienė.

Skintas gėles saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių

Vesta Paukštelo, prekybos tinklo „Iki“ augalų skyriaus darbuotoja, sako, kad parsinešus puokštę skintų gėlių namo, pirmiausia, svarbu atsižvelgti į kambario, kuriame žadate laikyti gėles, apšvietimą. „Beveik visų rūšių gėles reikėtų laikyti šviesioje vietoje, tačiau svarbiausia, kad jų nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Daugelis žmonių klaidingai mano, kad saulės spinduliai automatiškai pailgins skintų gėlių žydėjimo laiką, tačiau taip laikomos gėlės gali nuvysti greičiau nei tikėtasi“, – pasakoja V. Paukštelo. Pasak jos, likusi skintų gėlių priežiūra – pakankamai universali. Svarbiausia reguliariai pakirpti jų kotus, kad į gėlių stiebą patektų daugiau vandens, o kartą per dieną pakeisti vazoje esantį vandenį.

Kokias gėles rinktis puošti namams?

Svarstant, kuo papuošti namus, V. Paukštelo rekomenduoja rinktis lapinius augalus. Mat jie yra ne tik graži namų puošmena, bet ir atlieka oro valymo funkciją. Pasak jos, lapinius augalus prižiūrėti labai paprasta. Tereikia atrasti „laistymo ritmą“, jiems tinkamą šviesią vietą be skersvėjo ir kas keletą metų persodinti. „Pastebiu, kad šiuo metu populiarėja ir ekoterapiniai augalai. Vienas tokių – močiučių nuo seno mėgstamos pelargonijos. Jos turi stiprų kvapą, išskiria įvairiausių eterinių aliejų, kurie turi raminančių funkcijų, todėl šį augalą taip pat patartina turėti namuose“, – pabrėžia V. Paukšelo. Jeigu neturite daug laiko augalams rūpintis, „Iki“ atstovė pataria namuose auginti sukulentus. „Svarbu žinoti, kad sukulentai nuo tiesioginių saulės spindulių pradeda geltonuoti. Todėl juos geriausia laikyti šiek tiek tamsesnėje ir vėsesnėje vietoje. Juos laistyti reikėtų negausiai ir iš apačios, mat liejant iš viršaus, šiuos augalus lengva perlaistyti ir supūdyti. Šylant orui, pavasarį ar vasarą sukulentus reikėtų laistyti kas savaitę ar dvi. Priklausomai nuo oro, šilumos ir drėgmės namuose“, – pataria V. Paukštelo.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą