Kaip prijungti kompiuterį prie muzikinio centro?

Nors prieš gerą dešimtmetį muzikos klausymasis iš kompiuterio melomanams atrodė kaip pigi pramoga, dabar tokie prietaisai gali užtikrinti puikų garsą, kurio kokybė neretai lenkia muzikinius centrus. Dėl to neretai nusprendžia juos prijungti prie kompiuterių. Tai padaryti tikrai nėra sudėtinga – priklausomai nuo muzikinio centro jungčių, galėsite rinktis vieną iš žemiau pateiktų metodų.

Bluetooth ryšys

Šiais laikais nebereikia aiškinti, kas yra Bluetooth ryšys ir kaip jis veikia – daugelis naudodami jį telefoną ar kompiuterį sujungia su belaidėmis ausinėmis, nešiojamais garsiakalbiais ar kitais įrenginiais. Tais atvejais, kai muzikinis centras palaiko Bluetooth ryšį, įrenginius galima suporuoti išvengiant papildomų laidų. Toks metodas dažniausiai pasirenkamas naudojant nešiojamąjį kompiuterį, kadangi ne visi staliniai įrenginiai palaiko šį ryšį. Tiesa, į pagalbą galima pasitelkti specialius Bluetooth adapterius. Pats sujungimas yra itin paprastas – jei Bluetooth ryšį naudojate ausinėms ar kitiems belaidžiams įrenginiams, principas bus visiškai toks pats. Abiejuose prietaisuose reikės įjungti šį ryšį ir tuomet juos suporuoti.

Reikėtų paminėti, kad toks sujungimo būdas turi ne tik privalumų, bet ir trūkumų. Jei norite muzikinį centrą suporuoti su nešiojamu kompiuteriu ir kurį laiką jo nekrauti, turėtumėte žinoti, kad Bluetooth ryšys pareikalaus papildomos energijos. Be to, girdėsite ne tik grojamą muziką, bet ir įvairius sistemos pranešimus, pavyzdžiui, antivirusinės programos nuskaitymo raginimus ar el. pašto pranešimus. Tiesa, juos galima išjungti, tačiau ne visiems toks variantas pasirodys pats patogiausias. Kalbant apie garso kokybę, kartais taip pat gali tekti susidurti su trukdžiais – dėl to garsas gali būti ne toks geras kaip, pavyzdžiui, naudojant USB kabelį.

Ausinių lizdas

Vienas paprasčiausių būdų sujungti muzikinį centrą su kompiuteriu yra pasitelkti analoginį kabelį. Praktiškai visuose kompiuteriuose galima rasti 3,5 mm ausinių lizdą – stacionariuose modeliuose jis neretai integruojamas pagrindinėje plokštėje, netoli pelės ir klaviatūros jungčių. Šiuo atveju bus reikalingas kabelis, kurio viename gale yra ausinių lizdas, o kitame – pora RCA kištukų, kad galėtumėte juos prijungti prie muzikinio centro. Tokie laidai nereikalauja didelių išlaidų, o pasirinkimo įvairovė yra ganėtinai plati – galima rinktis iš įvairių ilgių, tad pavyks užtikrinti, kad kompiuterį ir muzikinį centrą bus patogu susieti tarpusavyje.

Procesas taip pat nebus sudėtingas. Jums tereikės vieną laido galą įkišti į šią jungtį, o kitą – prijungti prie muzikiniame centre esančios RCA jungties. Nors tokio garso perdavimo kokybė vertinama įvairiai, sunku nesutikti, kad šis metodas yra vienas lengviausių. Tačiau turėkite omenyje, kad standartinė garso plokštė, gana ilgu laidu prijungta prie stiprintuvo, neretai nesugeba duoti mums kokybiško garso be triukšmo ar dūzgimo. Tačiau visuomet gali pasitaikyti išimčių.

RCA laidas

Tais atvejais, kai kompiuteris turi RCA jungtį (ją pavyksta rasti stacionariuose modeliuose), muzikinį centrą galima prijungti naudojant šio tipo laidus, kurie liaudyje dar yra vadinami tulpėmis. Pajungimas ir vėlgi bus labai paprastas: vieną laido kištuką reikės įkišti į kompiuterio garso lizdą, o tuomet – muzikiniame centre surasti AUX ir įkišti laidus į atitinkamos spalvos lizdus. Tai geriausia daryti centrą išjungus iš maitinimo šaltinio – kai baigsite jungti laidus, galėsite patikrinti, ar viskas pavyko nepriekaištingai.

Skaitmeninė garso išvestis

Kompiuteriams, kuriuose yra skaitmeninė garso išvestis (dažniausiai ji sutinkama „Mac“ modeliuose) galima naudoti „mini Toslink – Toslink“ kabelį. Žinoma, prieš tai reikėtų įsitikinti, jog muzikinis centras turi tokią įvestį – dažniausiai ji sutinkama tuose prietaisuose, kurie turi integruotą DAC, skaitmeninę – analoginę jungtį. Pajungimo procesas bus toks pats, kaip ir pajungiant bet kuriuos kitus laidus. Šio metodo privalumas tas, jog „Toslink“ laidai užtikrina itin švarų garsą be papildomų traškesių.

HDMI laidas

Teigiama, kad HMDI jungtis savo našumu prilygsta ką tik aptartai „Toslink“ jungčiai – jei pastarosios viename iš įrenginių nėra, didelė tikimybė, kad juose pavyks surasti HDMI įvestis ir išvestis. Galima sakyti, kad šios technologijos tapo savotišku standartu namų kino pasaulyje – tokią jungtį siūlo didžioji dalis kompiuterių, tad norėdami prie jų prijungti muzikinį centrą, iš tiesų galite tuo pasinaudoti. Tikėtina, kad rezultatai pranoks lūkesčius.

USB jungtis

Pastebima, jog vis dažniau muzikiniai centrai prie kompiuterių jungiami naudojant USB kabelius – atsižvelgiant, kiek daug produktų turi tokią skaitmeninę įvestį, ši tendencija nei kiek nestebina. Naudodami USB, prisijungiate prie vieno iš prievadų ir prijungiate jį prie DAC – tai reiškia, kad sukuriate perdavimo liniją tarp kompiuterio ir DAC. Dažnu atveju tai suteikia didžiausią našumą iš visų aptartų variantų.

Akivaizdu, kad muzikinio centro ir kompiuterio sujungimas tikrai nėra sudėtingas – jei įrenginiai turi ir kitas jungtis, variantų gali būti dar daugiau, tačiau ir tarp šių turėtų pavykti surasti tinkamą. Tuomet reikės apsirūpinti mėgstama muzika: platų CD diskų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos:https://pigu.lt/lt/vinilines-ploksteles-cd-dvd.

 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą