Stilistė: skandinaviškas santūrumas ateina ir į kalėdinę puošybą


Stilistė ir interjero dizainerė Loreta Stankuvienė sako, kad skandinaviškus interjerus pamėgę lietuviai vis dažniau į Šiaurės šalių santūrumą atsigręžia ir puošdami savo namus Kalėdoms. O skandinaviško stiliaus kalėdiniais papuošimais Kaune prekiaujantis Gediminas Visockis teigia, kad šiemet pirkėjai juos tiesiog šluoja iš lentynų.
L. Stankuvienė pastebi, kad jau maždaug dešimtmetį nemaža dalis lietuvių yra ypač pamėgę santūrų skandinavišką namų interjerą. Tiek naujakuriai, tiek atsinaujinantys būstą.
„Pastaruoju metu matau naują tendenciją – jei anksčiau Kalėdos beveik pas visus buvo didelės, storos ir blizgančios, tai dabar po truputį ir čia įsigali santūresnis skandinaviškas požiūris. Tokiai puošybai būdingas minimalizmas, santūrumas, aiškumas, natūralumas, kokybė. Taip pat – netikėtų detalių panaudojimas, išmanumas“, - naujas tendencijas apibūdino specialistė.
G. Visockis būtent tokiais kūriniais prekiauja savo parduotuvėje „Kitokios gėlės“, įsikūrusioje Kauno prekybos miestelyje „Urmas“.
Jaunas vyras kitokį požiūrį į kambarines gėles, interjerą, dovanų pakavimą ir šventinius papuošimus atsivežė iš Danijos, kur gyveno keletą metų. Jis vienas pirmųjų Lietuvoje pristatė gyvuosius iš augalų suformuotus paveikslus, anksčiau Lietuvoje menkai žinotas vazoninių gėlių rūšis, sukulentinius augalus.
G. Visockio siūlomi augalai iš karto sulaukė didelio susidomėjimo. Kaip ir kalėdinės puošmenos. Tačiau jei dar pernai jos buvo tiesiog gerai perkamos, tai šiemet jos tiesiog šluojamos iš lentynų, o darbuotojai vos spėja pildyti individualius užsakymus.
„Tikriausiai tai susiję su tuo, kad kaskart šiuos papuošimus pamato vis daugiau žmonių ir nori tokių pat. Tikrai smagu, kad lietuviai pamėgo ir šiek tiek kitokį požiūrį puošybą. Malonu, kad galėjome būti tie, kurie pasiūlė jį vieni iš pirmųjų. Tai suteikia daugiau įvairovės mūsų aplinkai, o kartu ir daugiau teigiamų emocijų prieš svarbiausias metų šventes“, - sakė G. Visockis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą