Knygoje – dvi dešimtys ir vienas būdas, kaip gaminti gardžius senoviškus valgius

Keliaudami ir pažindami pasaulį, lankydamiesi svečiose šalyse, ragaudami kitų kraštų nacionalinius valgius neretai susimąstome ir apie lietuviškąją gastronomijos tradiciją. Kas yra ta lietuviškoji virtuvė? Kurie patiekalai yra patys lietuviškiausi? Kuo pavaišinti užsienietį, atkeliavusį į mūsų kraštą?

Atsakymų į šiuos klausimus ieškoma šiais metais išleistoje knygoje „Senieji lietuviški receptai. Lietuvos gaspadinių receptai“. Knygos idėja – ne tik atrinkti ir pateikti patiekalų receptus, bet ir parodyti tradicijos tęstinumą, parenkant dabar žinomų patiekalų receptus iš senųjų, XIX a. II pusės – XX a. I pusės gastronomijos knygų. O greta pristatant ir tų knygų autores – Lietuvos gaspadines. Juk gastronominė tradicija yra priskirtina nematerialaus paveldo tradicijoms, o tai reiškia, kad yra susijusi su patiekalus gaminančiais ir juos valgančiais žmonėmis.

Leidinio „Senieji lietuviški receptai“ pristatymas ir susitikimas su autoriais Anželika ir Rimvydu Laužikais vyks spalio 28 d. 17 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2).

Anželika ir Rimvydas Laužikai – Lietuvoje gerai žinomi kulinarinio paveldo tyrinėtojai, kurie atrinko ir susistemino mūsų kraštui būdingų patiekalų receptus. Knygoje rasite trumpas patiekalų istorijas, autentiškus ir šiems laikams pritaikytus receptus. Kviečiame pasinaudoti galimybe pažinti mūsų gastronomijos paveldą.

Organizatorių informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą