Išrinkta nauja Kultūros ir meno taryba

Lapkričio 18 d. nuotoliniu būdu vyko Alytaus kultūros ir meno atstovų visuotinis susirinkimas (konferencija), jį vedė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Vilma Liaukuvienė. Susirinkime dalyvavo 85 asmenys - Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, įvairių kultūros sričių darbuotojai.

Susirinkimo metu pateikta 2018–2020 metų kadencijos Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos ataskaita, pristatyti naujos redakcijos Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos nuostatai ir išrinkta nauja Alytaus miesto kultūros ir meno taryba.

15 Kultūros ir meno tarybos posėdžių, 14 bendrų Kultūros ir meno tarybos ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus posėdžių  – tokius skaičius, pristatydamas 2018–2020 metų kadencijos Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos veiklą, įvardijo jos pirmininkas  Vidmantas Dunderis. Minėtos tarybos nariai taip pat dalyvavo kultūros projektų atrankos, Stipendijų skyrimo jauniems menininkams atrankos, Monumentaliosios dailės kūrinių statymo ir priežiūros komisijų darbe, darbo grupės „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė 2022“ veikloje.

Ši taryba parengė koncepcijas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programai „Kultūra“, savo idėjomis ir veikla  prisidėjo prie įvairių kultūros projektų įgyvendinimo.

Susirinkimo dalyviams pristatyti ir naujos redakcijos Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos nuostatai. Esminius pakeitimus, kuriais turės vadovautis naujoji Kultūros meno taryba, susirinkimo dalyviams pristatė Kultūros skyriaus vedėja V. Liaukuvienė. 

Pasak skyriaus vedėjos, naujos redakcijos nuostatuose numatyta, kad  Kultūros ir meno tarybą sudaro 9 asmenys. Aštuonis iš jų trejų metų kadencijai deleguoja Alytaus meno ir kultūros atstovų visuotinis susirinkimas (konferencija), vieną – Alytaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas.

Alytaus miesto kultūros ir meno atstovų konferenciją ir pirmąjį naujos kadencijos Kultūros ir meno tarybos posėdį organizuoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius.

Kultūros skyriaus vedėjos V. Liaukuvienės teigimu, šios tarybos posėdžiai gali vykti nuotoliniu būdu. Jie gali būti uždari arba vieši pagal svarstomų klausimų pobūdį ir gali vykti ne rečiau kaip vieną kartą per metų ketvirtį, esant būtinybei – dažniau.

Visuomeniniais pagrindais dirbančio Kultūros ir meno tarybos nario įgaliojimai gali pasibaigti, kai Savivaldybės taryba sudaro naujos sudėties Kultūros ir meno tarybą, atsistatydinus savo noru, rašytiniu prašymu, nutrūkus savivaldybės tarybos deleguoto nario įgaliojimams ar nariui mirus.

Tarybos narys gali būti pakeistas kitu, jei be pateisinamos priežasties nedalyvavo trijuose posėdžiuose ar pažeidė nešališkumo deklaracijos reikalavimus, pirmininko siūlymu ir Savivaldybės tarybos sprendimu. Kultūros ir meno tarybos nario kadencijų skaičius neribojamas. Tarybos išvados ir pasiūlymai yra rekomendacinio pobūdžio.  Su visais naujos redakcijos Kultūros ir meno tarybos nuostatų pakeitimais galite susipažinti https://va.alytus.lt/default.aspx?Id=3&DocId=62937 

Susirinkimo metu taip pat išrinkta nauja Alytaus miesto kultūros ir meno taryba. Iš septyniolikos pasiūlytų kandidatų, naujaisiais šios tarybos nariais išrinkti Vida Grišmanauskienė, Klementina Gruzdienė, Ingrida Kriščiūnienė, Inesa Pilvelytė, Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė, Liudas Ramanauskas, Vidas Simanauskas ir Arūnas Vaitkus.

Naujai išrinktai Kultūros ir meno tarybai Kultūros skyriaus vedėja V. Liaukuvienė  linki kūrybingų idėjų, konstruktyvių posėdžių, gerų sprendimų ir pamatuotų siūlymų, atstovaujant Alytaus kultūros bendruomenei ir siekiant išsikeltų tikslų.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą