Kraštotyros muziejų ir Audiovizualiųjų menų centrą bus galima lankyti nemokamai

Alytaus kraštotyros muziejaus ekspoziciją ir Audiovizualiųjų menų centre (Alytaus sinagogoje) eksponuojamas parodas alytiškiai ir miesto svečiai ir toliau galės apžiūrėti nemokamai.

Alytaus miesto savivaldybės tarybai buvo teikiamas sprendimo projektas, kuriame buvo siūloma nustatyti simbolines 1 euro kainas lankytojų bilietui į Alytaus kraštotyros muziejų ir Audiovizualiųjų menų centrą,  tačiau Alytaus miesto savivaldybės tarybos Aplinkos ir plėtros komiteto posėdyje buvo pasiūlyta rengti alternatyvą  ir muziejaus bei jo padalinių lankymą palikti nemokamą bei numatyti, kad Audiovizualiųjų menų centro salė būtų nuomojama kultūros ir meno renginiams bei konferencijoms, o kiti didesni renginiai galėtų vykti tik tuomet, kai nevyksta parodos ir ekspozicijos.

„Šiuo  pandeminiu laikotarpiu nustatyti įėjimo į Kraštotyros muziejų ir Audiovizualiųjų menų centrą nebūtų tikslinga, nes vos prieš dvejus metus buvo pakeistos muziejaus lankymo kainos ir buvo nuspręsta alytiškiams ir miesto svečiams leisti muziejų lankyti nemokamai“, – pristatydama Alytaus miesto savivaldybės tarybai teikiamą klausimą dėl Alytaus kraštotyros muziejaus teikiamų paslaugų ir leidinių kainų sąrašo patvirtinimo sakė Alytaus kraštotyros muziejaus direktorė Audronė Jakunskienė. 

Tarybos sprendime taip pat patvirtintos edukacinių užsiėmimų ir programų, patalpų nuomos ir kitų paslaugų kainos, kurios liko nepakitusios.  Alytaus kraštotyros muziejaus gido paslaugos lietuvių ar anglų, rusų kalbomis lankytojams, kaip ir anksčiau, taip ir dabar kainuos 20 Eur. Tiek pat atsieis ir gido paslaugos Audiovizualiųjų menų centre, ekskursijos muziejuje ir mieste – 40 Eur.

Edukaciniai užsiėmimai 1 asmeniui Alytaus kraštotyros, A. Matučio, A. Jonyno memorialiniame, Archeologijos  muziejuose ir Audiovizualiųjų menų centre kainuos 3 Eur. Edukaciniai užsiėmimai už muziejaus ribų grupei iki 25 asmenų mieste kainuos 80 Eur, rajone – 90 Eur.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą