Džiazo skambesiai džiugina alytiškių širdis

Didžiuosiuose miestuose džiazo koncertai – dažnas reiškinys, bet mažesnieji tuo pasidžiaugti negali. Ši vasara Alytuje kitokia – nuo birželio iki pat lapkričio vyksta projektas „Džiazuojantis Alytus“, iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Alytaus miesto savivaldybės. Vykdant šį projektą, alytiškiai visą vasarą ir rudenį kviečiami dalyvauti nedideliuose, bet ypač jaukiuose koncertuose, piknikuose, improvizacinėje stovykloje. Koncertų ciklu siekiama ugdyti požiūrį, kad Alytus – klestinčios kultūros miestas, galintis pasiūlyti įvairių kūrybinės raiškos formų ir vietų. Koncertus organizuoja Alytaus kultūros centras su džiazo atlikėju Tadu Pasaravičiumi.

Viena iš projekto vadovių Alytaus kultūros centro direktoriaus pavaduotoja meno reikalams Vita Sakavičiūtė sako: „Jautėme ir matėme poreikį girdėti Alytuje džiazo skambesius, todėl siekėme, kad jie čia atsirastų. Šie koncertai – džiazo piknikai, išskirtiniai dėl savo vietos. Norisi, kad džiazas skambėtų vis kitose, jaukiose, žaliose Alytaus miesto erdvėse, taigi neatsitiktinai buvo pasirinktos tokios vietos, kaip Miesto sodas, Dailidės ežerėlis. Matome, kaip dalyvaudami tokiuose koncertuose žmonės atsipalaiduoja, gerai jaučiasi, todėl labai smagu, kad Alytuje pavyko įgyvendinti šį projektą.“

„Džiazuojantis Alytus“ jau kvietė į 2 džiazo piknikus Miesto sode ir prie Didžiosios Dailidės, taip pat į koncertą per miesto gimtadienį. Dar nebuvę nė viename džiazo piknike gali atvykti į artimiausią renginį rugpjūčio 8 d. Rotušės aikštėje – džiazo pikniką ir socialinius šokius. Rugsėjo 4–5 d. džiazas bus skirtas jauniesiems atlikėjams, kvies juos į improvizacinę stovyklą, kurioje mokysis, repetuos, o antrąją dieną pakvies visus į jaunimo džiazo pikniką. Finalinis koncertas su užsienio atlikėjais planuojamas Alytaus kultūros centro Didžiojoje salėje lapkričio 23 d. Koncertų ciklas „Džiazuojantis Alytus“ išsiskiria iš kitų ne tik dėl žanro – džiazo, bet ir dėl ne visai įprasto koncertų formato, renginių vietų.

AKC.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą