Alytaus miesto kultūros įstaigose ukrainiečiai galės lankytis nemokamai

Alytaus kultūros įstaigos atveria duris nuo karo pabėgusiems Ukrainos žmonėms. Nemokami spektakliai, filmai, internetas, virtualūs žaidimai, galimybė bibliotekoje skaityti knygas anglų ir rusų kalbomis ar apsilankymai Kraštotyros muziejuje – visa tai laukia Alytuje laikinai apsistojusių karinę agresiją patiriančios minėtos šalies žmonių.

„Alytaus miestas, kaip ir kiti šalies miestai, atveria kultūros įstaigų duris nuo karinės agresijos bėgantiems ukrainiečiams. Tikimės, kad galimybė apsilankyti teatre, muziejuje ar bibliotekoje, bent trumpam praskaidrins Alytuje prisiglaudusių ukrainiečių nuotaiką, padės bent kuriam laikui nuvyti mintis apie karą bei suteiks gerų emocijų“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.  

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Vilmos Liaukuvienės, atsiliepdami į Lietuvos Respublikos kultūros ministro prašymą sudaryti visas reikiamas sąlygas ir atverti kultūros įstaigų duris laikinai prieglobstį Lietuvoje randantiems ukrainiečiams, kultūros  įstaigų vadovai ir darbuotojai jautriai ir geranoriškai siūlo pagal galimybes nemokamai naudotis kultūros paslaugomis. Šiais metais esam tituluoti Lietuvos kultūros sostine,  todėl drauge su Ukrainos žmonėmis išgyvendami patiriamus karo baisumus, su mielu noru įtrauksime prieglobsčio ieškančius ukrainiečius į mūsų kultūrinį gyvenimą. Vien tai, kad Alytaus kultūros centras tapo vienu karo pabėgėlių registracijos ir paskirstymo punktų, kuriame visą parą budi įstaigos darbuotojai, byloja tai, kad kultūros žmonės pasirengę veikti ne tik kultūros lauke.

Alytaus Jurgio Kunčino biblioteka ir jos padaliniai kviečia ukrainiečius užsukti ir siūlo nemokamai skaityti knygas rusų ir anglų kalbomis, pasinaudoti internetu, spausdinimo ir kopijavimo paslaugomis, apsilankyti susitikimams, bendravimui ir poilsiui skirtose erdvėse.

Bibliotekos Jaunimo erdvėje Ukrainos vaikai ir jaunimas galės naudotis kompiuteriais ir planšetėmis, žaisti virtualius žaidimus, išbandyti virtualios realybės simuliatorių ar virtualios realybės akinius, robotikos konstruktorių, 3D spausdintuvą, grafinę planšetę, pavartyti meno albumų puslapius ar pažaisti su žaislais.

Alytaus miesto teatras mažuosius ukrainiečius netrukus pakvies į vaikams skirtą spektaklį „Zuikis Puikis“ ukrainiečių kalba. 

„Ivona – Burgundijos princesė“, „Broliai ir seserys“, „Marytė“ ir „(Ne)vaikų žaidimai“ – dar keturi spektakliai, kuriuos ukrainiečiai nemokamai galės pasižiūrėti Alytaus miesto teatre. Šie spektakliai  bus rodomi su subtitrais anglų kalba. Repertuare jie bus pažymėti ženkliuku su Ukrainos vėliava. Teatro planuose – keletas edukacijų anglų ar rusų kalbomis.
Apžiūrėti parodas ir eksponatus bei dalyvauti nemokamose edukacijose anglų ar rusų kalbomis (daugiau informacijos tel. +370 687 67 237) agresiją patiriančios Ukrainos žmones kviečia ir Alytaus kraštotyros muziejus. 
Kinas – dar viena pramoga, kurią Ukrainos žmonėms siūlo kino teatras „Dainava“. Čia rodomi paaugliams ir suaugusiems skirti filmai anglų kalba. Kino teatras taip pat turi galimybę parsisiųsti vaikams skirtus filmus ukrainiečių kalba.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą