Tradicinė bibliotekų savaitė apjungs lietuvaičių mintis ir širdis

Jurgio Kunčino viešoji biblioteka, pasitikdama Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, kviečia mėgautis dviguba kultūros doze, mat Alytus šiemet didžiuojasi ir Kultūros sostinės ženklu.
Šiųmetė 22-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė dedikuota tvarumo temai. Balandžio 23–29 dienomis skaitytojai kviečiami dalyvauti kultūros renginiuose tiek savo bibliotekoje, tiek virtualiose erdvėse, o šalies bibliotekininkai – profesinėse iniciatyvose.

Bibliotekų savaitė startuos balandžio 23 d. Anykščiuose – jau tradiciniu tampančiu Bibliotekininkų žygiu. Beveik 300 Lietuvos bibliotekininkų ir bibliotekų bičiulių pėsčiomis įveiks 12 kilometrų vaizdingomis Anykščių apylinkėmis, bendraus, susitiks su seniai matytais,  susipažins su kolegomis iš kitų bibliotekų, dalinsis tvarumo idėjomis ir pasiruoš savaitės minėjimo renginiams. Po žygio, bibliotekininkai ir visi, kurie palaiko bibliotekas, kviečiami visą savaitę stebėti LRT transliuojamą žaidimą „Kas ir kodėl?“, kuriame dalyvaus pasiryžę savo jėgas išbandyti bibliotekų darbuotojai.
Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė pastebi: „Tvarumas bibliotekininkų bendruomenei svarbus dėl nuolatos įvairiomis formomis išreiškiamo rūpesčio, kaip ir kokioje visuomenėje gyvens mūsų vaikai po 30, 50 ar 100 metų. Jeigu jau dabar nesukursime to, kas gali būti palaikoma bėgant laikui, neišeikvojant išteklių ir nepakenkiant aplinkai, kas yra ekonomiškai ir etiškai teisinga, tuomet jau artimiausiu metu susidursime su didžiuliais iššūkiais aplinkai ir gerovei. Skirkime bibliotekų savaitę apgalvoti bibliotekų vertybes ir galimybes veikti, kuriant tvarias bibliotekas.“
Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos kolektyvas visus kviečia atsigręžti į biblioteką kaip telkiančią ir įkvepiančią erdvę. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Alytaus miesto bibliotekose vyks šie renginiai:

Pirmojo Alytaus bibliotekoje, Jiezno g. 2, tel. (8 315) 72 775:

„Drevinuko“ mokyklos-darželio ketvirtokų darbų paroda
„ATGIMUSI KNYGA“
(mok: V. Čeplevičienė ir  R. Čirienė) 

Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje, Seirijų g. 2, tel. (8 315) 32 446:
26 d. 11 val.
SUSITIKIMAS SU VAIKŲ POETE ZITA GAIŽAUSKAITE
Būtina išankstinė registracija 

26 d. 17 val.
Daugiaplanio kūrėjo, dailininko, rašytojo, keliautojo, fotomenininko, avantiūristo Mariaus ABRAMAVIČIAUS NEBOISIA knygos
„ŠIAURINĖS ŠINŠILOS POLĖKIAI“
pristatymas

28 d. 17 val.
IRENOS BUIVYDAITĖS-KUPČINSKIENĖS FENOMENAS
Nuo vienos pirmųjų lietuviškų meilės romanų rašytojos iki skaitomiausios lietuvių autorės šalies bibliotekose –
1994-2021 m. kūrybos kaleidoskopas

Taip pat kviečiame aplankyti bibliotekos salėje veikiančią išskirtinę parodą:
Tapytojo, ikonografo Raimondo NAVAKAUSKO
IKONŲ PARODA
(iš Kristinos Dorofėjos ikonų kolekcijos)

Balandžio 25 dieną Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys paskelbs Geriausius metų bibliotekininkus (biblioteką, bibliotekos vadovą, jaunąjį bibliotekininką). Bibliotekų savaitė finišuos tarptautine konferencija „Tvari biblioteka“. Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę globoja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą