Alytaus savivaldybės patalpose - keramikos darbų parodą ir knygos pristatymas

Alytaus miesto savivaldybėje atidaryta keramikės Rūtos Indrašiūtės keramikos darbų paroda bei pristatyta Dzūkijos krašto etnografės Onutės Drobelienės dzūkų tarme parašyta knyga „Molinukų sakmės“. Parodą pristatę jos kuratorė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriaus salono „Dzyvai“ vadovė Modesta Tarasauskienė.

„Šios parodos atidarymu pradedame etno mėnesiui Alytuje skirtų renginių ciklą. Renginių programoje – galimybė susipažinti su šiaudinių skulptūrų gamyba, apsilankyti  etno festivaliuose, spektakliuose ar parodose. Už puikią iniciatyvą supažindinti alytiškius ir miesto svečius su etnokultūra nuoširdus ačiū Alytaus miesto savivaldybės etninės kultūros koordinavimo tarybai“, - parodos atidarymo metu sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, einanti mero pareigas Jurgita Šukevičienė. 

Ji dėkojo ir Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriui, kuris išleido antrą knygelę „Molinukų sakmės“, kurią dzūkų tarme parašė Ona Drobelienė. 

Savivaldybėje eksponuojami ir Rūtos Indrašiūtės keramikos darbai, kurių iliustracijomis papuoštos „Molinukų sakmės“. 

„Manau, kad kruopščiai ir subtiliai dekoruoti darbai privers stabtelti ir juos apžiūrėti ir savivaldybės darbuotojus, ir į savivaldybę užsukančius alytiškius bei praskaidrins rudenišką nuotaiką“, - parodos atidarymo metu sakė vicemerė.

Paroda veiks iki spalio 6 d.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą