„Mirono kelias“ surengtas jau 9-ąjį kartą

Daugų seniūnijoje, šalia Bukaučiškių koplyčios rinkosi įvairių rajonų ir miestų mokinių komandos į tradicinį estafetinį bėgimą bei istorinį žinių konkursą „Mirono kelias“. Moksleivius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Vidmantas Žiemelis.

„Mirono kelio“ dalyviai pasiryžo įveikti dešimties kilometrų distanciją, nugalėti istorijos konkurse ir namo išsivežti nugalėtojų taurę.

Prieš startą Bukaučiškių koplyčioje Daugų Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas kunigas Vidas Jelinskas aukojo šv. Mišias.

Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė jog šiame renginyje kiekvienais metais dalyvauja nemažai komandų ne tik iš Alytaus rajono, bet ir iš kitų miestų.

„Aš džiaugiuosi, jog „Mirono kelias“ pritraukia ne tik sporto, bet ir istorijos mylėtojus ir juos suvienija. Labai džiugu jog ši graži mūsų tradicija organizuoti estafetinį bėgimą bei istorinių žinių konkursą sulaukia vis daugiau dalyvių. Šiais metais, kai Lietuva mini valstybės 100-metį, tai ypač svarbu“, – sakė rajono meras.

Signataras V. Žiemelis, papasakojo mokiniams apie Lietuvos signatarus bei jų istoriją.

Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius sportininkams palinkėjo sėkmės, komandinio susitelkimo ir toliau išlikti pilietiškiems.

Tradicinis renginys įvyko jau devintąjį kartą, o prieš starto liniją išsirikiavo 9 komandos. Po įnirtingos kovos, įveiktų 10 kilometrų ir istorinių žinių konkurso nugalėtojų taurė atiteko Alytaus miesto Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos komandai, antrąją vietą užėmė Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai, trečioji vieta teko Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos komandai.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą