Lazdijų meras dėkojo darbo grupės laisvės kovoms įamžinti nariams

Birželio 28 d. Lazdijų rajono savivaldybės posėdžių salėje įvyko jau aštuntasis darbo grupės laisvės kovoms įamžinti posėdis. Jo metu darbo grupės pirmininkas Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas pristatė ankstesniuose posėdžiuose svarstytus klausimus, nuveiktus darbus bei apžvelgė ateities idėjas. Posėdyje taip pat dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis bei administracijos direktorius Gintautas Salatka.

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis dėkojo darbo grupei už aktyvią ir atsakingą veiklą bei pateiktus prasmingus pasiūlymus, per tokį trumpą, vos šešių mėnesių, laikotarpį nuveiktų darbų gausą ir reikšmingumą, kurių sėkmė, pasak mero, priklauso nuo darbo grupės pirmininko ir, žinoma, visų jos narių. Buvo pasidžiaugta, kad Seirijuose, sutvarkytoje teritorijoje prie buvusio NKVD pastato, pastatytas kryžius, skirtas krašto laisvės gynėjams prisiminti bei čia įrengtas apšvietimas ir informacinis stendas, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje įkurtas Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago istorijos kabinetas, pastatytas paminklinis akmuo Sapiegiškių kaime, skirtas Lietuvos tremtiniams atminti bei įgyvendinta daug kitų prasmingų laisvės kovų įamžinimo iniciatyvų.

Taip pat už nuveiktus darbus buvo dėkojama garbiam darbo grupės nariui, istorikui, kraštotyrininkui ir literatui Broniui Kašelioniui, kuris neseniai išleido naująją savo knygą „Dainavos krašto partizanai“. Lazdijų rajono savivaldybė, bibliotekos, švietimo ir kitos įstaigos, inicijavus savivaldybės merui Artūrui Margeliui, įsigijo net 300 šios knygos egzempliorių, siekiant skleisti lietuvybės ir patriotiškumo idėją bei priminti arba supažindinti gyventojus su Dainavos krašto istorija. Po minėtąją knygą meras įteikė ir kiekvienam darbo grupės laisvės kovoms įamžinti nariui. Gerbiamam Broniui Kašelioniui padovanota Vlado Terlecko knyga „Priešinimasis Lietuvos nukryžiavimui 1944-1953. Mitai ir tikrovė“, kurioje gvildenama Lietuvos ginkluoto pasipriešinimo tematika.

Posėdžio metu buvo aptarti ir artimiausi darbo grupės ateities planai. Vienas iš jų – Baltijos kelio ir Lietuvos sąjūdžio 30-mečio minėjimas rugpjūčio 23 d. senosios Lazdijų mokyklos, kurioje mokėsi Adolfas Ramanauskas-Vanagas, vidiniame kiemelyje. Šio savivaldybės lygmens renginio metu taip pat bus pasodintas ir atgimimo ąžuolas, pakviesti Lazdijų rajono savivaldybės vadovai, tarybos nariai, sąjūdžio dalyviai, visi krašto gyventojai bei svečiai. Tikimasi, kad tai taps tradiciniu renginiu, suburiančiu kartu prisiminti Lietuvos istoriją, puoselėti pilietiškumą ir patriotiškumą.

Lazdijų rajono savivaldybės  informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą