Sutvarkyti piliakalnio laiptai

Alytaus rajone yra daugiau nei 20 piliakalnių, kurių priežiūrai: šienavimui, aplinkos tvarkymui, pritaikymui lankytojams, savivaldybė kasmet skiria lėšų. Šiemet skirtas finansavimas Butrimonių seniūnijoje esančio Gerulių piliakalnio tvarkymui.

Piliakalniui, dar vadinamam Zamkumi, Zamkeliu, sutvarkyti Alytaus rajono savivaldybė skyrė 4619 eurų. Pakeista dalis laiptų, įrengti nauji turėklai.

Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus specialistas Vytenis Skendelis, Gerulių piliakalnis nėra plačiai tyrinėtas, tačiau 2006–2007 m. buvo atlikti nedidelės apimties archeologiniai tyrimai piliakalnio aikštelėje ir pašlaitėse. Piliakalnio aikštelėje ir senovės gyvenvietėje aptiktas iš buitinių atliekų susidaręs nuo 0,5 iki 2 metrų storio žemės kultūrinis sluoksnis. Jame surasta lipdytų lygiu ir grublėtu paviršiumi keramikos puodų, nuo laužų kaitros suskilusių akmenų, gyvulių kaulų liekanų.

Butrimonių seniūnijos gyventojams taip pat rūpi senasis Gerulių piliakalnis. Jam sutvarkyti vyko ne viena talka. Ant piliakalnio organizuojamos ir šventės. Jau tradicija tapo, kad butrimoniškiai Liepos 6-ąją „Tautišką giesmę“ gieda ant Gerulių piliakalnio.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą