Leipalingio dvaro rūmuose skambėjo muzikinė-mitologinė drama „Dūšelės“

Šeštadienio vakarą Druskininkų pašonėje įsikūrusiame Leipalingyje vyko išskirtinis renginys – muzikinės-mitologinės dramos „Dūšelės“ koncertas. Susirinkusiuosius stebino ne tik ryškiomis spalvomis nušvitę balti Leipalingio dvaro rūmai, bet ir neeilinio balso savininkė Aistė Smilgevičiūtė kartu su grupe „Skylė“ klausytojams dovanoję neužmirštamą muzikos šventę.

"Dūšelės" - tai pasakojimas apie sielos kelionę tarp šiapus ir anapus, į kurią per kerinčias šviesas ir garsus yra pakviečiami visi klausytojai. Šioje muzikinėje – mitologinėje dramoje persipina senovės lietuvių gyvybės ir anapusinio pasaulio sampratos, senieji laidojimo papročiai ir pomirtinio gyvenimo tikėjimai.

Į šiuolaikinį muzikos ir poezijos rūbą įvilktas pasakojimas perteikiamas Brolio, mirusio nuo gyvatės įkandimo, į anapusinį pasaulį jo gelbėti iškeliavusios Sesers bei kelionėje sutiktų Dūšelių lūpomis. Dramoje skamba 10 autorinių dainų, sukurtų remiantis ne tik kūrybine intuicija, bet ir baltų mitologija, senosiomis pasakomis ir raudomis, autentiškais liaudies dainų tekstais.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą