Šventė Metelio ežero pakrantėje sukvietė minią žmonių

Lazdijų rajono savivaldybė gali didžiuotis nuostabia, natūralia gamta, miškų ir ežerų gausa. Tad nieko keisto, kad vasarą ne viena šventė vyksta būtent ežerų pakrantėse. Visai neseniai šalia Dusios ežero pasveikintos visos šio krašto Onutės, o praėjusį savaitgalį, rugpjūčio 3-4 d. Metelio ežero pakrantę drebino tradicinis muzikos festivalis – „Metelio banga“. Šventėje dalyvavo ir puikiu vakaru džiaugėsi Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka, kartu su gausiu būriu svečių ir renginio dalyvių iš Lazdijų bei aplinkinių rajonų.

Pirmąją šventės dieną Metelių miestelio paplūdimyje šurmuliavo prekybininkų mugė, vyko smagiausios vasaros dainos konkursas, kuriame dalyvavo net septyni skirtingi, tačiau itin charizmatiški atlikėjai bei duetai. Garbingai komisijai įvertinus, po ilgų diskusijų buvo išrinkti trys geriausi konkurso dalyviai, kuriems atiteko piniginiai prizai ir Lazdijų rajono savivaldybės administracijos įsteigtos atminimo dovanos, kurias įteikė administracijos direktorius Gintautas Salatka. 3-iąją vietą laimėjo Laura Kisieliūtė ir Deimantė Nedzinskaitė, 2-oji vieta atiteko Agnei Milkuvienei, o labiausiai sužavėjo ir 1-ąją vietą iškovojo Lina Mikalonytė.

Po dainų konkurso gerų emocijų nestigo. Visus susirinkusius, o ypač vaikus, nudžiugino įspūdingas putų šou, Metelių bendruomenės nariai šventės svečius vaišino gardžia žuviene, o vėliau vakare žiūrovus linksmino Alenas Bakula ir muzikos atlikėja Katažina.

Rugpjūčio 4-ą dieną Metelių regioninio parko lankytojų centro darbuotojai kvietė į naujos ekspozicijos pristatymą ir į ekskursiją pažintiniu taku Bijotų-Širvinto miškais. Be to, antroji „Metelio bangos“ šventės diena buvo skirta roko muzikos mylėtojams. Šventės svečiai galėjo stebėti instrumentinių ir vokalinių sugebėjimų išbandymą, kuriame dalyvavo „Metelys in Rock“ dalyviai, o vėliau pasiklausyti roko muzikos grandų pasirodymų.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą