Būdvietyje tradiciškai pagerbtos darbščiosios bitutės

Sekmadienį Būdviečio laisvalaikio salėje įvyko tradicinė, jau 9-oji, paskutinio medonešio šventė „Parjojo namolio bitutė ratuota“. Renginys skirtas suburti bendruomenę ir pagerbti darbščiausią Dievo kūrinėlį – bitutę, kuri visą vasarą dirbusi mus džiugina saldžiu ir gardžiu medumi. Į šventę susirinkusius Būdviečio ir aplinkinių kaimų gyventojus sveikino Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka.

Po Šv. Mišių Būdviečio Jėzaus Nazariečio bažnyčioje į laisvalaikio salę sugužėjo gausus šventės gerbėjų būrys. Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Salatka džiaugėsi, kad Lazdijų rajone bitininkystė yra neužmirštama, o ne net gi priešingai – populiarinama. Direktorius dėkojo paskutinio medonešio šventės organizatorėms, kad puoselėja šią gražią tradiciją, džiaugėsi, kad Būdviečio krašte taip pat yra bitininkų. Nuoširdžius sveikinimus ir saldžias dovanas Gintautas Salatka perdavė ir nuo Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio. Renginyje dalyvavo ir tarybos narys Benius Rūtelionis, Lazdijų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Ingrida Malinauskienė.

Šventėje nuotaikingas dainas sudainavo, mįsles uždavė, pasakojimais sužavėjo Lazdijų kultūros centro Jaunimo folkloro kolektyvas „Bitelė“ ir folkloro kolektyvas „Riecimėlis“. Taip pat gerą nuotaiką palaikė ir Lazdijų kultūros centro Teizų laisvalaikio salės kapela „Teizija“. Šventės organizatorės Zina Barkauskienė ir Aurelija Valasevičienė kartu su administracijos direktoriumi Gintautu Salatka už puikius pasirodymus mero padėkas įteikė kolektyvų vadovams: Neringai Rasiulienei, Reginai Kaveckienei, Juozui Adomaičiui. Renginio pabaigoje savo koncertą dovanojo Lietuvos pop muzikos atlikėja Agnė Petravičienė.

Linksmybių ir pramogų netrūko visos šventės metu. Į renginį atvykę svečiai galėjo apsipirkti medonešio mugėje,kurioje buvo galima įsigyti medaus ir jo produktų, saldžių kepinių, rankų darbo muilo ir kitų gėrybių. Vaikai buvo kviečiami dalyvauti dailininkų konkurse ir kuo gražiau nupiešti šventės simbolį bitutę. Būdviečio bendruomenės pirmininkė Asta Jankauskienė pasveikino ir visiems pristatė šauniąsias kaimo šeimininkes, kurios Gargžduose vykusiame Lietuvos cepelinų virimo čempionate užėmė pirmąją vietą.

isi susirinkę buvo vaišinami šviečiu medučiu ir gardžiu varškės sūriu. Po renginio visi svečiai buvo kviečiami pasilikti pasibičiuliauti ir paskanauti Būdviečio kaimo šeimininkių paruoštų gardumynų.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą