Lazdijiečių delegacija – kasmetinėje trijų tautų šventėje

Paskutinį rugpjūčio savaitgalį Gardino rajone jau aštuonioliktą kartą vyko tradicinis Baltarusijos, Lietuvos ir Lenkijos kultūras jungiantis bei glaudų šių šalių pasienio regionų bendradarbiavimą atspindintis liaudies meno festivalis „Augustavo kanalas trijų tautų kultūroje“. Į šį renginį tradiciškai pakviesti buvo ir Lazdijų rajono savivaldybės atstovai.

Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio sveikinimus šventės organizatoriams, dalyviams ir svečiams perdavė mero pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis. „Nuoširdžiai sveikinu Jus su gražia liaudies meno švente „Augustavo kanalas trijų tautų kultūroje“! Šis šventė – tai puiki proga dar kartą susitikti su bendradarbiavimo partneriais, aptarti ateities planus bei puoselėti draugišką kaiminystę. Linkiu Jums turiningos šventės ir prasmingų bendravimo akimirkų, o Gardino kraštui ir jo žmonėms – klestėjimo ir visokeriopos gerovės“, - sveikinimo kalboje linkėjo meras A. Margelis.

Kartu su Lazdijų rajono savivaldybės delegacija į Gardino rajoną vyko bei festivalyje „Augustavo kanalas trijų tautų kultūroje“ dalyvavo jaunoji dainininkė Luka Bagdonaitė, kuri kartu su savo mokytoja Egle Malinauskiene atliko lietuvių liaudies dainas, ir Lazdijų kultūros centro estradinės muzikos ansamblis „Kryžkelė“ (vad. Viktoras Safronovas).

Atlikėjai, nešini savo šalies ir savivaldybės vėliavomis, žygiavo iškilmingoje eisenoje, vėliau savo gimtąja kalba pristatė menines programas. Be lazdijiečių lietuvių kalba dainas atliko ir Baltarusijoje gyvenantys tautiečiai – Lydos miesto lietuvių susivienijimo ansamblis „Rūta“.

Delegacijos nariai stebėjo koncertinę programą, aplankė kiemelius, kuriuose buvo įsikūrę tautodailininkai ir amatininkai, pristatantys liaudies meno tradicijas. Neformalioje aplinkoje buvo aptartos Lazdijų rajono savivaldybės ir Gardino rajono bendradarbiavimo galimybės projektinėje švietimo, kultūros ir sporto bei turizmo srityse.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą